DM finals 2016

DIV 2 HERR10 juli 2016

Spelarflykt för HFF – fyra lämnar: "Måste hitta ersättare som är minst lika bra"

4 delningar

 

 

Fyra spelare lämnar Härnösands FF mitt under pågående division 2-säsong. Nu måste klubben ut på spelarjakt – inte minst behövs ersättning på målvaktssidan. "William är inte lätt att ersätta", säger sportchefen Göran Dahlberg.

William Amamoo har ännu inte någon ny klubbadress klar men har aviserat att han ska lämna Härnösand.

Bild: Jens Näsman/arkiv

Det är just nu uppehåll i division 2 Norrland och för Härnösands FF dröjer det till den 27 juli innan laget kliver in i seriespelet igen – då mot Anundsjö på hemmaplan.

Frågan är hur laget ser ut när det är avspark. Det är nämligen så att fyra av spelarna väljer att lämna truppen under uppehållet. Målvakterna William Amamoo och Dimitrios Angelopoulos, försvararen Christoforos Gavriil och anfallaren Nick Scharkowski ska alla se sig om efter nya klubbadresser.

LÄS OCKSÅ: HFF kan få möta allsvenska giganten på hemmaplan

Av dem är förstemålvakten Amamoo och hans bror Scharkowski de främsta tappen.

– William är kvar i stan, men han ska gå till någon annan klubb. Vi håller på och försöker att rekrytera minst ett par nya spelare, säger Göran Dahlberg.

Hur går rekryteringen?

– Än så länge tror vi att det går bra. Men tills man har knutit ihop säcken är det fortfarande lite osäkert, inte minst när det är internationella spelare. Det är klubbar som ska skriva på och godkänna övergångarna och jag vet erfarenhetsmässigt hur det kan vara. Det kan dra ut på tiden.

Är det utländska spelare ni tittar på eller finns där svenska alternativ också?

– Vi har svenska spelare på gång också. Bland annat kan det finnas intressanta namn bland de som har kommit in på universitetet i Sundsvall och ska flytta dit. Men det blir väl någon utländsk spelare i alla fall.

Nick Scharkowski.

Bild: Jens Näsman/arkiv

Härnösands sportchef konstaterar krasst att det inte finns så mycket att hämta i närområdet, åtminstone inte för en klubb med HFF:s ambitioner.

– Det finns ingen spelare i vårt närområde som är i toppklass i division 2 och det är vad vi måste ha. Det är ingen mening att ta in någonting annat. Vi måste hitta ersättare som är minst lika bra som de vi tappar – även om det kanske blir svårt när det gäller William Amamoo som målvakt. Men vi jobbar på det.

LÄS OCKSÅ: Vår startelva i norrtvåan – Härnösands FF dominerar

Ni gjorde en stark vår. Tror du att ni kan få ihop en lika slagkraftig trupp till hösten?

– Ja, det tror jag definitivt.

Utöver en ny målvakt söker Dahlberg och HFF främst en så kallad target player längst fram, någon i stil med Nick Scharkowski.

– Vi har många mindre spelare och vi behöver någon stor och stark som kan ta emot bollen, säger Göran Dahlberg, som mest troligt inte ersätter Christoforos Gavriil på backsidan.

– Vi har många försvarsspelare redan och behöver nog inte fylla på där.
http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/spelarflykt-for-hff-fyra-lamnar-maste-hitta-ersattare-som-ar-minst-lika-bra

http://www.allehanda.se/div-2-herr/norrland/harnosandsmalvakten-atervander-till-superettan-hoppas-det-gar-som-i-degerfors

NORRLAND15 augusti 2016

Härnösandsmålvakten återvänder till Superettan: "Hoppas det går som i Degerfors"

11 delningar

 

 

Härnösandsbon William Amamoo har hittat en ny klubbadress inför höstomgångarna. HFF-målvakten hade en övergång till division 1-klubb på gång, men hamnade i en serie högre upp. "Jag har blivit bra bemött här i Ängelholm", säger Amamoo som finns med i den matchtrupp som möter IFK Värnamo borta i kväll.

William Amamoo klar för spel i Superettan igen. Han finns med i Ängelholmm FF:s matchtrupp inför bortamötet med Värnamo.

Bild: Jens Näsman

Innan William Amamoo kom till Härnösands FF var han känd som en mycket talangfull målvakt, men med en ständig ambition att komma vidare i karriären.

Visst. Han har varit ute och sonderat terrängen och provspelat lite här och där, men när det börjat dra ihop sig har han ändå dykt upp i Härnösands FF matchdress.

Läs mer: Amamoo jagad - men väljer att stanna i HFF

I våras skrev han på för fjärde året i rad – eller rättare sagt för en halv säsong till att börja med – för division 2-klubben.

– Härnösand har blivit mitt hem här i världen helt enkelt. Även om jag är ute och spelar fotboll någon annanstans, känns det som om jag alltid vill bo och ha min bas där, säger han när Sporten når honom nere i Ängelholm strax före måndag lunch.

Ett par timmar senare sitter han på spelarbussen som skall ta honom och de övriga i Ängelholms FF till bortamatchen i Superettan mot IFK Värnamo.

Det känns som om det gått undan med övergången?

– Ja, verkligen. Jag åkte ned förra måndagen för att provträna med klubben och jag hann inte få med mig speciellt mycket från Härnösand om jag skall vara ärlig.

Hur har det känts?

– Väldigt bra. Trots att det varit mycket skriverier om klubben de senaste veckorna är stämningen inom laget mycket bra.

Hur många träningar har du hunnit med?

– Få se. Det har blivit fem träningar totalt – och nu när jag även blev spelklar så snabbt så åker jag med laget till Värnamo. Men jag räknar med att få börja på bänken eftersom förstemålvakt Calle Lindell är skadefri.

Det gick väldigt fort att bli spelklar?

– Det är tack vare Göran Dahlberg och HFF. De har varit fantastiska mot mig även den här gången och skyndat på pappersarbetet, berömmer William Amamoo som nu kan sätta upp klubb nummer 18 i CV:et.

Det verkade ett tag som om den placeringen skulle tas av Oskarshamn AIK hemmahörande i Division 1 Södra.

– Det var på gång, men jag är förstås jätteglad över att jag istället kunde få chansen och spela i Superettan igen. För 4,5 år sedan kom jag till Degerfors i samma läge då de låg på nedflyttningsplats, men kontraktet säkrades utan kval till slut.

– Hoppas att det vänder uppåt för Ängelholms FF på samma sätt nu, avrundar William Amamoo innan det är dags för lunch och en stunds vila innan lagsamlingen vid fotbollsanläggningen för avfärd upp mot Värnamo.

Förutom William Amamoos inträde i klubben så har tabelljumbon även fått sin brasilianske mittback Matheus spelklar. 20-åringen värvades till klubben redan den 28 juni, men arbetstillståndet har dragit ut på tiden.

FOTNOT. Matchen sänds i TV4 Sport med start klockan 18.55.

http://www.allehanda.se/div-2-herr/norrland/var-startelva-i-norrtvaan-harnosands-ff-dominerar
http://www.allehanda.se/div-2-herr/norrland/var-startelva-i-norrtvaan-harnosands-ff-dominerar

NORRLAND9 juni 2016

Vår startelva i norrtvåan: Härnösands FF dominerar

47 delningar

 

 

Sporten har nominerat en startelva som vi anser är den bästa hittills med spelare från våra tre klubbar i division 2 Norrland.

Nick Amartey Scharkowski, Härnösands FF.

Bild: Jens Näsman

Vi har försökt hitta de rätta spelarna för den här elvan med tre matcher kvar av våromgången.

Vi plockar spelare från Härnösands FF, Anundsjö och Friska Viljor.

Inget av lagen är med i den absoluta toppen. Härnösands FF har bäst förutsättningar att göra det om man ser till truppens kvalité. Men HFF har varit lite upp och ner och tappat onödiga poäng mot lag som de ska slå. Laget har halkat en bit efter de två topplagen på grund av för många kryssmatcher, fyra oavgjorda.

Friska Viljors säsong är mer än godkänd så här långt. Nykomlingen har femton poäng på tio matcher. Tolv har kommit hemma på Skyttis kontsgräs. Ett lag som lever mycket på sin goda sammanhållning.

Anundsjö har haft det slitsamt – bara åtta poäng och till helgen spelar man en sexpoängsmatch borta mot bottenkollegan Ånge. Anundsjö har svårt att hitta ett spel som fungerar. En förklaring kan vara att man ändrat ganska ofta i startelvan på grund av skador och sjukdomar. Laget har usel form. Fem raka nederlag och 0–15 i målskillnad. Anundsjö har bara lyckats göra sju mål.

Vi kör med en offensiv uppställning, 4-3-3.

William Amamoo, Härnösands FF.

Bild: Jens Näsman

Här är elvan:

Målvakt: William Amamoo, Härnösands FF.

Att utse målvakten var ganska enkelt. William Amamoo, 31, har bara släppt in tio mål på tio matcher.

Amamoo är fysisk stark med blixtsnabba reflexer. Amamoo har gjort tre landskamper för Ghana och var reserv när Ghana var i VM 2006.

Backlinjen från höger: Sajad Khalaf, Friska Viljor-Fredrik Mähler, Härnösands FF-Luis Vasquez, Anundsjö-Jimmie Gustafsson, Härnösands FF.

Vi placerar Friska Viljors Sajad Khalaf, 24, som högerback. Han är rejäl i sitt spel, vårdar bollen bra och duktig passningsspelare.

Jimmie Gustafsson, 25, tar vänsterbacksplatsen. Han gjorde bra ifrån sig som yttermittfältare i Härnösands FF förra säsongen, men i år har tränaren Niclas Hälldahl flyttat ner Gustafsson till backlinjen. Tanken är att hans offensiva kvaliteter ska vara ett hot.

Luis Vasquez, Anundsjö.

Bild: Linda Eriksson

Fredrik Mähler, 29, är en av mittbackarna. Han har visserligen varit skadad sedan distriktsderbyt mot Friska Viljor i mitten av maj. En spelare med goda ledaregenskaper som har stor pondus. Mähler kom till Härnösand från Sollefteå inför den här säsongen.

Rutinerade Luis Vasquez, 33, får bilda mittlås med Mähler. Vasquez gör sin sjunde söäsong i Anundsjö. Han spelar ytterback också. Trots att Vasquez inte är så lång är han skicklig i huvudspelet. Han har en enorm spänst och har nickat in en hel del mål.

Toby Davis, Friska Viljor.

Bild: Sören Häggkvist

Mittfältet från höger: Peter Johansson, Härnösands FF-Toby Davis, Friska Viljor-Adrian Borostean, Härnösands FF.

Peter Johansson, 38, är spelskicklig med rutin i massor. Han har en vänsterfot som gör mycket nytta. Skicklig på att ta hand om fasta situationer.

Peter Johansson, Härnösands FF.

Bild: Jens Näsman

Toby Davis, 26, är duktig med boll och gillar att slå instick efter marken. Engelsmannen Davis har lirat fotboll i Sverige sedan 2008.

Adrian Borostean, 27, från Rumänien är stor och stark. Svårstoppad när han får upp farten. Och han har ett mycket vasst skott.

Anfallet från höger: Bamekee Toure, Härnösands FF-Nick Amartey Scharkowski, Härnösands FF-Rasmus Engström, Friska Viljor.

Friska Viljors Rasmus Engström, 20, får platsen till höger i anfallet. Kvicke Engström har gjort flest mål (6) i FV. Han har varit yttermittfältare och ensam forward när Tobias Stenberg är skadad. FV vill helst spela 4-2-3-1.

Bamekee Toure, Härnösands FF.

Bild: Jens Näsman

24-årige Nick Amartey Scharkowski tar platsen i mitten av anfallet. Han gör stor nytta i Härnösands FF och är lagets bästa målskytt med fem mål. Han var målbäst i fjol då han hittade rätt tio gånger.

Scharkowski är född i tyska Hamburg och har tyskt och ghanesiskt medborgarskap. Noterbart är också att han är bror till målvakten i den här elvan; William Amamoo.

Bamekee Toure, 23, från Liberia är irriationell som kan hitta på vad som helst. Han är snabb, stark och målfarlig. Han ha

DIV 2 HERR10 februari 2015

Nobbade Linköping - blir kvar i HFF

1 delningar

 

 

1 / 1

Visa bildtext

Visserligen hade William Amamoo skakat hand med tränare Hälldahl om en fortsättning i Härnösands FF.
Men det var först i helgen som målvakten bestämde sig, detta efter att ha nobbat ett anbud från Linköping City.

– Kanske är deras tränare Giles Stille besviken på mig nu, han gjorde allt för att jag skulle skriva på för deras klubb. Men efter att ha funderat kände jag att det skulle vara fel att flytta.

Amamoo har definitivt bestämt sig för att stanna i Härnösands FF till 100 procent.

– Jag är överens om ett år till i klubben. Det skulle kännas fel att dra när alla i Härnösand önskar att jag ska stanna. Pengar har aldrig spelat någon stor roll när det handlar om HFF. Niclas Hälldahl och Göran Dahlberg gör ett väldigt bra jobb för föreningen och det räckte för att jag skulle blir kvar.

Annars gick William Amamoo på magkänslan, det kändes bara rätt.

– Många har frågat mig varför jag stannat i HFF under tre år, svaret är enkelt: Härnösands FF är som en stor familj, även om vi inte har någon stark ekonomi, så finns det bra människor runt omkring klubben.

Det var enligt Amamoo samma anledning som gjorde att han drog sig ur när Skellefteå, konkurrent till Härnösands FF och nedflyttat från norrettan, fick ett nej tack från HFF-målvakten i december månad.

– De hade stor förståelse för mina argument att tacka nej till dem även om Skellefteå också verkar vara en bra klubb som satsar hårt inför framtiden.

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/nobbade-linkoping-blir-kvar-i-hff


http://www.allehanda.se/div-2-herr/norrland/malfest-pa-hogslatten-vi-var-riktigt-effektiva1 delningar

http://www.allehanda.se/div-2-herr/norrland/malfest-pa-hogslatten-vi-var-riktigt-effektiva
 

 

1 / 1

Visa bildtext

Visserligen hade William Amamoo skakat hand med tränare Hälldahl om en fortsättning i Härnösands FF.
Men det var först i helgen som målvakten bestämde sig, detta efter att ha nobbat ett anbud från Linköping City.

– Kanske är deras tränare Giles Stille besviken på mig nu, han gjorde allt för att jag skulle skriva på för deras klubb. Men efter att ha funderat kände jag att det skulle vara fel att flytta.

Amamoo har definitivt bestämt sig för att stanna i Härnösands FF till 100 procent.

– Jag är överens om ett år till i klubben. Det skulle kännas fel att dra när alla i Härnösand önskar att jag ska stanna. Pengar har aldrig spelat någon stor roll när det handlar om HFF. Niclas Hälldahl och Göran Dahlberg gör ett väldigt bra jobb för föreningen och det räckte för att jag skulle blir kvar.

Annars gick William Amamoo på magkänslan, det kändes bara rätt.

– Många har frågat mig varför jag stannat i HFF under tre år, svaret är enkelt: Härnösands FF är som en stor familj, även om vi inte har någon stark ekonomi, så finns det bra människor runt omkring klubben.

Det var enligt Amamoo samma anledning som gjorde att han drog sig ur när Skellefteå, konkurrent till Härnösands FF och nedflyttat från norrettan, fick ett nej tack från HFF-målvakten i december månad.

– De hade stor förståelse för mina argument att tacka nej till dem även om Skellefteå också verkar vara en bra klubb som satsar hårt inför framtiden.

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/nobbade-linkoping-blir-kvar-i-hff

Viktig seger för Härnösands FF

5 delningar

 

 

1 / 1

Visa bildtext

Robin Bergman och målvakten William Amamoo visade vägen när Härnösands FF tog tre oerhört viktiga poäng i toppmötet mot Ånge i division 2 Norrland. En seger som innebär att HFF håller sig kvar i toppstriden av tabellen.

– Väldigt skönt genom att vi får ett uppehåll nu också. Det bevisar bara att vi kan slå alla lagen i serien, säger Robin Bergman.

Härnösands FF vill haka sig kvar i toppskiktet av tabellen, därför var toppmötet mot tvåan Ånge på Högslättens IP oerhört viktig.

Robin Bergman inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i 32:a minuten. I slutsekunderna av första halvlek spelade han sedan fram Deldar Ibrahim till 2–0.

– En väldigt blek första halvlek av oss, där vi var passiva i vårt spel, däremot spelade vi upp oss i andra, säger Mattias Forsell i Ånge.

I andra halvlek var det en spelare som utmärkte sig lite mer än de andra - målvakten William Amamoo. Visserligen så gick spelet periodvis till Ånge och stundtals till HFF. Fast det var Ånge som skapade de bästa och hetaste målchanserna.

Amamoo räddade bollarna nere vid stolparna, han bjöd på dubbelräddning och en gång hade han även ribbkrysset till sin hjälp. Han noterades för sex avgörande räddningar i farliga lägen. Däremot kunde han inte stå emot när Mattias Forsell kunde reducera till 2-1 i 86:e minuten.

– Vi satt våra chanser i dag och det gjorde inte Ånge, det är matchavgörande. Sedan räddade William oss flera gånger också, menar HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Tre poäng som betyder mycket för HFF.

–Vi knaprar in tre poäng på Ånge och är med i racet igen. Vi var i ett vägskäl om vi skulle vara kvar i absoluta toppen eller hamna i ett mellanläge, därför var segern oerhört viktig, säger Hälldahl.

För Ånge var det precis tvärtom.

– Det var en tung förlust för oss eftersom att de får häng på oss nu, säger Mattias Forsell.
Här kan du följa Bodens BK FFs rapportering.

1 - 1

(1-1)

  Nej, BBK gör absolut ingen bra match efter Härnösands kvittering. Man hade ändå ett par lägen att avgöra i slutet, men dåliga avslut gjorde att man inte lyckades med detta...

Matchen slut

 

Andra halvlek slut

96'Janne Turpeenniemi får skottchans utanför boxen efter långt inkast, men ännu ett dåligt avslut från BBKs sida och det ser inte ut att gå vägen idag.

93'Spelarskada i Härnösands FF A. Lansana
Abraham Lansana drabbas av kramp i slutet.

92'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi

90'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Hörnan blir för lång och går ut till inspark.

89'Frispark för Härnösands FF 
Farlig frispark för Härnösand där BBK till slut får undan bollen.

89'Spelarbyte i Härnösands FF, T. Viklund (J. Ödmark)

88'Gult kort till D. Dacin i Bodens BK FF 
Dacian rycker i Nick Scharkowski när han är på väg igenom för Härnösand.86'BBK får chansen när Will Johnson-Cole går till anfall och byter kant till Fred Edström som petar fram bollen till Philip Olofsson i straffområdet, men han får inte på något bra skott trots ett bra läge. Det kan ha varit läget som kunde avgjort matchen...

85'Gult kort till E. Prugh i Bodens BK FF 
Eddy Prugh får kort när han tappar bollen och Härnösands Abraham Lansana springer in i Eddy...

82'Gult kort till W. Johnson-Cole i Bodens BK FF 
80'Alexander Öhman går bort sig när Robin Bergman springer igenom och slår in tilll Nick Scharkowski framför mål, men som tur är har han två BBK-spelare mot sig som stoppar chansen.78'Nick Scharkowski dyker i straffområdet och vill ha straff, men Jonathan Forsman gick inte på den solklara filmningen. Han skall vara glad att han slapp se det gula kortet...

77'Hörna för Bodens BK FF W. Johnson-Cole
Snabb hörna av Will, sedan tappar BBK boll.73'Och vi är igång igen.73'Samtidigt som bytet tar vi vattenpaus i någon minut.

73'Spelarbyte i Härnösands FF, A. Khreis (A. Kalenga)
67'Dagens publiksiffra: 417 personer

66'Spelarbyte i Bodens BK FF, D. Dacin (H. Devic)

61'Spelarskada i Bodens BK FF H. Devic
Haris Devic ser ut att ha fått ont i axeln i samband med ett skott. Spelare på planen hjälper honom att dra i den, men jag tror inte den hoppat ur led. Han kliver av i varje fall, vi får se om det blir tillfälligt.

59'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Haris Devic får bollen långt ut i straffområdet, men får inte på något bra avslut.

59'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Resultatlös hörna.

58'Spelarbyte i Bodens BK FF, M. Olofsson (M. Nyqvist)
56'Philip Olofsson stör en Härnösandsspelare som slår bollen rätt i famnen på Andy Lorei i straffområdet och han sätter den i mål, men domaren Jonathan Forsman blåser på något märkligt sätt av för frispark.55'Philip Olofsson provar skott, men det går strax utanför.52'Robin Bergman skjuter högt över för Härnösand när de vänder spelet.

51'Spelarskada i Härnösands FF E. Kurtovic
Edib Kurtovic blir liggandes efter en situation i straffområdet med Andy Lorei, men reser sig.

49'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Resultatlös hörna. 

Andra halvlek start

 BBK fick en bra start på matchen, men efter kvitteringen har man helt hamnat fel känns det som. Man måste snäppa upp sig till andra halvleken om man ska ha en chans att vinna detta, för Härnösand är långt ifrån ofarliga.

Första halvlek slut

45'En minuts tilläggstid.

42'Hörna för Bodens BK FF A. Lorei
Snabbt slagen hörna som blir resultatlös.42'BBK lyfter in bollen i straffområdet och Emil Forsgren nickar nästan bollen i eget mål, men William Amamoo räddar till hörna.

41'Gult kort till J. Gustafsson i Härnösands FF 
41'BBK får ett jätteläge med Philip Olofsson och Andy Lorei där Olofsson spelar i sidled till Lorei, men passningen kommer för sent.40'Känns som att matchen står och väger lite just nu, inget lag skapar så mycket utan man verkar mest rädda för vad som ska hända bakåt.

38'Spelarbyte i Bodens BK FF, F. Edström (V. Lidén)

36'Gult kort till V. Lidén i Bodens BK FF 
Viktor Lidén går in i en situation mot Jimmie Gustafsson och vinner boll, men spelarna går omkull och åtminstone trodde jag att BBK skulle få frispark med sig. Istället får man den emot sig OCH ett mycket märkligt gult kort!32'BBK har fortsatt problem med att hitta rätt i positionerna då och då.28'Och vi är igång igen.28'Då tar vi en vattenpaus i matchen pga den varma temperaturen.28'BBKarna vill ha frispark när Johan Ödmark tar med handen och får med sig bollen innan han avslutar på mål, men Erik Torstensson räddar.27'Lång boll från Viktor Lidén till Andy Lorei som vänder bort en försvarare och skjuter mot bortre hörnet, men William Amamoo i Härnösands mål sträcker ut sin fulla längd och räddar.26'Nu är det väldigt virrigt i BBKs försvar. Många spelare som kommer i fel positioner gång på gång efter målet.

25'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Resultatlös hörna.1-123'R. Bergman (A. Kalenga) 
BBK är inte med bakåt när Adam Kalenga petar bollen i djupet för Robin Bergman som är snabbare än BBKarna och petar in kvitteringen i mål.23'Janne Turpeenniemi slår ett inlägg där Andy Lorei försöker dyknicka, men missar bollen.21'Max Nyqvist får fram bollen till Philip Olofsson i straffområdet, men han kommer ur svår vinkel och får ingen bra träff i avslutsläget.

19'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Max Nyqvist kommer upp ganska bra och nickar, men Härnösand stoppar återigen framför mål.1-013'P. Olofsson (W. Johnson-Cole) 
Ny lång hörna mot Haris Devic som nickar in bollen framför mål. Will Johnson-Cole får tag på den och spelar bak till Philip Olofsson som skjuter distinkt i mål.

12'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
11'BBK fortsätter anfallet och Philip Olofsson får chansen i boxen och just i skottögonblicket görs han omkull, men får ingen straff med sig. Bra BBK-period just nu!

10'Hörna för Bodens BK FF J. Turpeenniemi
Lång hörna där Haris Devic nickar på mål, men stoppas framför mållinjen.10'Max Nyqvist hittar en boll bakom Härnösands backlinje där Will Johnson-Cole både är snabbare och starkare än Niclas Bönström. Andy Lorei spelar sedan fram Haris Devic som skjuter, men William Amamoo räddar till hörna.6'Härnösands Adam Kalenga testar skott utanför straffområdet och skjuter i burgaveln. BBK har dragit på sig mycket frisparkar i inledningen och har inte startat matchen på bästa sätt.

1'Frispark för Härnösands FF E. Kurtovic
Janne Turpeenniemi sparkar ner Härnösands Jimmie Gustafsson någon meter från hörnet av straffområdet, men Edib Kurtovics frispark är dålig. 

Första halvlek start

 Spelarna är på väg in för match. Uppvärmningen (som om det behövs idag...) börjar avrundas i värmen. Nu finns Härnösands lag uppe också, lite osäkert hur de ställer upp taktiskt men som vanligt uppdaterar vi formationen i början av matchen. BBKs laguppställning finns redan uppe på sidan och det är inga förändringar i startelvan från matchen mot Kiruna. Härnösands lag kommer upp strax. Då är vi på plats på ett glödhett Boden Arena. Termometern visar runt 30 grader och solen lyser som vanligt i Boden :)

Rapporteras av:


http://m.everysport.com/sport/fotboll/division-2-herr/norrland/event/2014-07-26/bodens-bk-ff-haernoesands-ff/full/66698227

DIV 2 HERR22 augusti 2015

Forsgrens första mål

2 delningar

 

 

1 / 1

Visa bildtext

Han hade inte gjort något mål på två år men i helgen slog backen Emil Forsgren, 24, till och gjorde 1–0. Därmed bidrog han starkt till Härnösandsvinst mot Valbo FF med 3–0 i division 2 Norrland.

– Jag är glad att vi vann eftersom att vi inte gjorde vår spelmässigt bästa insats, men Valbo bjöd upp bra även om vi fick utdelning mot slutet, säger Emil Forsgren efteråt.

Tredje matchen på en vecka för Härnösands FF och samtidigt ett motstånd som kämpar för att säkra ett nytt kontrakt i division 2 Norrland. En utmaning som HFF klarade av även om det satt hårt inne.

Det dröjde ända fram till 81:a minuten innan publiken på Högslätten fick se första målet.

– Vi står rätt och visste att de har svårt att föra spelet därför gick vi ut för att straffa dem på det sättet. Jag känner att vi hade några bra lägen men får inte dit bollarna, det krävs i denna division att göra mål. Sedan orkade vi inte mot slutet, säger Valbos målvakt Sebastian Henriksson.

Och det var en oväntad målskytt när backen Emil Forsgren hittade rätt bakom en annars duktig Sebastian Håkansson i gästernas mål. Även om Valbo stred tappert så var det ett rättvist resultat med tanke på målchanserna.

– Det är jätteroligt att få göra mål någon gång. Jag är ju back och får aldrig kliva upp därför var det första målet för mig. Målvakten var chanslös, säger han Forsgren och skrattar.

Det målet blev förlösande för HFF för sedan kunde Nick Scharkowski och Adrian Borostean utöka till 3–0. Målvakten William Amamoo stod i vägen ett par gånger under matchen, han tog bland annat en straff i slutet.

– Vi har haft tufft spelschema och det sitter lite i benen. Målsättningen nu under hösten är att vinna matcherna som återstår, säger Emil Forsgren.


http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/forsgrens-forsta-mal

FOTBOLL15 augusti 2015

HFF åter i vinnarspåret

Två trender bröts när Härnösand och Hudiksvall möttes i division 2 Norrland under lördagen. HFF är tillbaka på vinnarspåret igen efter segern med 2-1. Medan Hudik tappar sin serieledning.

– Grymt härligt och skönt med tre pinnar. Vi har haft lite jobbigt senaste matcherna men under veckan har vi fått en nytändning i laget med ett bra tempo på träningarna som generar i tre pinnar idag, säger HFF-spelaren Fredrik Melander.

Hudiksvall kom till Härnösand med tre matcher utan förlust med sig i bagaget samt serieledning. Medan HFF hade tre raka förluster i seriespelet under hösten.

Nu öppnade Härnösands FF både första och andra halvlek oerhört starkt. Det sa bara pang, pang. 1-0 kom redan efter nio minuter efter att Ishak Bedjaoui fått en crossboll från Jimmie Gustafsson och nätat.

– Vi bjuder sällan på mål men första målet var en bjudning. Jag har varit med i laget i tre år och det här är sämsta halvleken jag sett från mitt lag, säger HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand.

I andra small det igen inledningsvis när HFF-spelaren Jimmie Gustafsson bjöd på matchens delikatess. En riktigt svår och hög boll fick han att löpa på, men han sög ändå åt sig bollen som en bläckfisk med en läcker nedtagning och serverade Nick Scharkowski till 2-0. Vackert mål.

Pelle Lööf gjorde helt logiskt 2-1 i 82:e minuten. Gästerna hade nämligen skapat ett ribbskott och hade bud på ytterligare chanser innan, men där målvakten William Amamoo visat prov på fint spel mellan stolparna, och var därför värd ett mål. Ska även tilläggas att HFF hade en boll på mållinjen och ytterligare chans för att utöka.

– HFF är effektivare och tar vara på sina målchanser därför vinner de matchen, säger Åhnstrand.

Härnösandslaget har velat bryta sin formsvacka för att få tillbaka självförtroendet och var ett vinnande lag inför mötet mot Syrianska i Svenska Cupen på onsdag. Det fick de nu göra mot Hudiksvall och göra första målet i matchen.

– Vi har fått till pressen, snacket i laget och hela laget krigar för varandra i dag, det skiljer de senaste matcherna mot denna insats. Härligt med chockstarterna i första och andra som innebar att vi fick andrum, säger HFF:s Fredrik Melander.

Hur viktigt var första målet?

– Riktigt viktigt eftersom att pressen släppte för oss och vi kunde andas ut mer. Sedan var det bara krig och vi kände att vi kunde slå dem även fast de ligger etta. Sedan är vi starka på hemmaplan, säger Fredrik Melander.

För Hudiksvall var det tungt med förlusten och att de nu tappar sin serieledning.

– Inget är kört även fast vi förlorade matchen utan vi jobbar vidare. Vi kommer inte upp till vår nivå. Individuellt var ingen bra och lagmässigt jobbar vi inte som vi ska i anfallsspelet men framför allt attityden att springa, prata och att ha rörelse, säger HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand.

http://www.allehanda.se/sport/fotboll/hff-ater-i-vinnarsparet

DIV 2 HERR17 juni 2015

Härnösand fick Selånger på fall

5 delningar

 

 

1 / 1

Visa bildtext

En jämn och kampfylld tillställning på Bergsåkers IP såg ut att sluta mållös på onsdagen. Då bjöds Härnösand på segern och kunde för femte matchen i rad hålla nollan. Laget gjorde dessutom ett viktigt ryck i tabellen.

HFF rivstartade på naturgräset med en stolpträff från Abraham Lansana efter 30 sekunder. Knappa halvtimmen senare kom Robin Bergman i fritt läge men sköt utanför.

Trots ett riktigt ställningskrig lagen emellan lyckades gästerna vaska fram ett par heta chanser och kändes också något hetare i närheten av straffområdet.

Men länge såg det ändå ut som att båda skulle få nöja sig med en poäng.

Matchen präglades av kamp och ovårdat passningsspel. Inte sällan blev HFF-spelarna liggande i gräset efter täta närkamper. Målvakten William Amamoo fick sig ett par rejäla smällar och fick ses om vid två tillfällen.

Till slut skulle HFF ändå dra det längsta strået när hemmalagets mittbacksgeneral Christoffer Brännström gjorde ett rejält misstag. Bakåtpassningen bröts av HFF:s Robin Bergman, som sedan serverade inhopparen Deldar Ibrahim till öppet mål.

Därefter höll man undan – och säkrade även femte raka nollan.

– Med kvarten kvar hade jag varit nöjd med 0–0. Det var en svårspelad match, och på det här underlaget framstod vi som ett dåligt rullande lag. Men vi lyckades till slut hitta rätt. Det är väl lite av en självförtroendefråga nu, sa tränaren Niclas Hälldahl.

Segern innebär att HFF rycker ifrån Selånger i tabellen och nu har sju poäng ner till sjätteplatsen. Lika långt är avståndet till ledande Hudiksvall.


http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/harnosand-fick-selanger-pa-fall

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/ny-nolla-for-halldahls-ganghttp://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/ny-nolla-for-halldahls-gangDIV 2 HERR6 juni 2015

Ny nolla för Hälldahls gäng

15 delningar

 

 

1 / 2

Visa bildtext

Visa bildtext

Visa bildtext

Visa bildtext

Regnet föll i strida strömmar från skyn, men målen var sällsynta.
Jimmie Gustafssons kämpamål i första halvlek blev Härnösands FF:s enda mot gästande Gällivare/Malmberget.
– Spelmässigt är vi inte jättebra, men riktigt starkt att hålla nollan igen, summerar HFF-tränaren Nicklas Hälldahl efter 1–0-segern.

Efter fem insläppta mål på två matcher för några omgångar sedan ändrade Härnösands FF fokus.

– Vi var tvungna att göra något åt vårt försvarsspel och i dag vill jag verkligen framhålla killarnas fina jobb i defensiven. Inte minst mittbacksparet Emil Forsgren och Edib Kurtovic som jag skällt en hel del på de senaste veckorna, medgav den dyblöte HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Sin vana trogen hamnade han titt som tätt utmed långlinjen – inte sällan påkallande domarens uppmärksamhet.

I lördagens match mot Gällivare/Malmberget hade han ingen vidare lycka med sig. Rättskipare Henrik Molin från Östersund stod på sig och var knappt pratbar efter slutsignalen ens.

– Jag tycker det skall vara en viss dialog mellan tränarna och domaren, men alla i domarkåren verkar inte hålla med mig. Inte ens nu efter matchen när vi vunnit kunde vi prata, suckar Hälldahl innan han försöker sig på en matchanalys.

En analys av en match där Härnösand var bäst under de inledande halvorna av båda halvlekarna.

– Vi har mycket boll i början, men i första får vi inte till de avslutande passningarna/inläggen. Det blev bättre i andra och vi hade ju ett par lägen tidigt att sätta 2–0 också. Men sedan faller vi ned för djupt i plan för min smak, säger Hälldahl.

Det inledande målet ordnade Jimmie Gustafsson i den enda period av matchen då gästerna verkligen satte press på William Amamoo i HFF-målet.

Eller kanske just därför. Spelvändningar blir ju som effektivast när motståndarlaget hamnat för högt upp...

– Jag vet inte vem som slog upp lyran, men det var starkt av Jimmie att vinna duellen mot deras back och sedan avsluta kallt mellan benen på deras målvakt, berömmer Hälldahl som även plussade extra för David Bystedt på mitten.

Där har HFF fått in en duktig defensiv mittfältare som även kan agera pådrivare tillsammans med lagkaptenen Edib Kurtovic längst bak.

Efter tre raka matcher utan insläppt mål väntar nu bottenlaget IFK Östersund hemma nästa lördag. Samma lag som man sedan skall möta i Svenska Cupen förresten.

Den matchen skall spelas senast den 5 augusti.

-

MATCHFAKTA

Härnösand–Gällivare/Malmberget 1–0 (1–0)

Målet: 1–0 (36) Jimmie Gustafsson.

Domare: Henrik Molin, Östersund


Fotboll1 april 2015

"Vi har mycket att jobba med"


18 delningarDela på facebook
 Dela på twitter

1 / 4Emir Ragipovic kvitterade för Gottne på straff. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Emir Ragipovic kvitterade för Gottne på straff. Foto: Sören Häggkvist


Christoffer Simensen håller undan för Jens Lindahl. Gottnes duktige mittback Nicklas Fahlén är också på bilden. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Christoffer Simensen håller undan för Jens Lindahl. Gottnes duktige mittback Nicklas Fahlén är också på bilden. Foto: Sören Häggkvist


Jimmie Gustafsson i Härnösand skadade låret och lär missa seriepremiären i norrtvåan. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Jimmie Gustafsson i Härnösand skadade låret och lär missa seriepremiären i norrtvåan. Foto: Sören Häggkvist


Edib Kurtovic har just nickat in 1–0. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Edib Kurtovic har just nickat in 1–0. Foto: Sören Häggkvist


Emir Ragipovic kvitterade för Gottne på straff. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Emir Ragipovic kvitterade för Gottne på straff. Foto: Sören Häggkvist


Christoffer Simensen håller undan för Jens Lindahl. Gottnes duktige mittback Nicklas Fahlén är också på bilden. Foto: Sören Häggkvist

Visa bildtext

Christoffer Simensen håller undan för Jens Lindahl. Gottnes duktige mittback Nicklas Fahlén är också på bilden. Foto: Sören HäggkvistHärnösands FF fick slita hårt för att ta sig till final i distriktsmästerskapet.
– Vi har mycket att jobba med, konstaterade Niclas Hälldahl efter 2–1 mot Gottne.Division 3-laget Gottne startade bäst på Skyttis. Daniel Jonsson kom fri efter fem minuter. William Amamoo i Härnösands mål kom ut bra och räddade.

Division 2-laget Härnösand satte 1–0 efter 18 minuter. Nye rumänen Adrian Borostean slog en frispark från vänsterkanten. Mittbacken och lagkaptenen Edib Kurtovic nickade in ledningsmålet.

– Första halvlek var hyfsad från vår sida, sa Niclas Hälldahl.

Härnösand rullade runt rätt bra sista 35 minuterna av första. Gottne hade stora problem på mittfältet.

Gottne blev mycket bättre i andra halvlek.

– Det var uselt i andra, menade Hälldahl.

Gottne kvitterade på straff efter 53 minuter. Andreas Hörnström snurrade på högerkanten och fälldes av Osman Aksoy. Nyförvärvet Emir Ragipovic (från Serbien) hittade rätt från elva meter.

Men bara minuten senare kom 2–1 till Härnösand. Emil Forsgren dunkade upp bollen i nättaket bakom Kristijan Opacak.

Duktige Erik Saavedra Miranda hade en farlig frispark efter 61 minuter som Amamoo elegant räddade.

En av Härnösands viktigaste spelare Jimmie Gustafsson drog en baksida lår efter 64 minuter. Han befaras bli borta några veckor.

Vad är du mest nöjd med?

– Att vi inte släppte in ett spelmål. Gottne var ofarligt, sa Niclas Hälldahl.

Härnösand ställs mot Sollefteå i DM-finalen.

Gottnes tränare Roger Dannberg var belåten med sitt lag.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi hade för stor respekt i första halvlek. Vi styrde om i andra och lät Härnösand spela mer på ytterbackarna. Vi är klart bättre än Härnösand i andra.

Bäst i Härnösand var anfallaren Johan Ödmark. Jimmie Gustafsson var bra så länge han kunde vara med. Mittfältaren Erik Saavedra Miranda och mittbacken Nicklas Fahlén toppar i Gottne.http://www.allehanda.se/sport/fotboll/vi-har-mycket-att-jobba-med-1


Amamoo räddade Härnösand


5 delningarDela på facebook
 Dela på twitter

1 / 1Robin Bergman gjorde 1–0-målet för Härnösand mot Valbo.

Visa bildtext

Robin Bergman gjorde 1–0-målet för Härnösand mot Valbo.
Fotograf: Jens Näsman/arkiv

Två mål inom loppet av fem minuter, det räckte för att Härnösands FF skulle besegra Valbo med 2–1.– Den första halvleken var okej från vår sida, men spelmässigt kändes det här inte som någon toppinsats. Men å andra sidan var gräsplanen riktigt dålig, kommenterade HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

I 17:e minuten vann Jimmie Gustavsson en nickduell och bollen hamnade hos Robin Bergman, som rann igenom motståndarnas försvarslinjer och rullade in 1-0-målet.

Fem minuter senare var det dags igen, Adrian Borostean visade åter vilken vass skytt han är, nu dundrade Härnösands rumän in lagets andra mål på en frispark.

– Det här var en riktigt viktig seger, förlust och vi hade fått börja titta nedåt i tabellen, nu vann vi och då känns det som att vi i alla fall kan snegla uppåt.

Härnösand hade det mesta av spelet under större delen av de första 45 minuterna, men Valbo kom mer in i matchen i slutet av halvleken.

– Valbo har mycket hjärta i laget, det handlade mycket om att kriga och det gjorde de bra. De började bomba oss med längre bollar i den andra halvleken och vi hade svårt att freda oss.

Och i 51:e minuten kom också reduceringen.

Efter det sattes HFF-försvaret på hårda prov, då klev målvakten William Amamoo fram och gjorde flera avgörande räddningar.

– Framför allt ett av deras mållägen var farligt, men Amamoo hann med och plockade den bollen uppe i ena krysset.

Trots anstormningen lyckades ett decimerat Härnösand hålla undan.

– Vi hade en del avbräck, David Bystedt var bortrest i jobbet, Mohamed Bangura är fortfarande borta efter sin skada på baksidan av låret, det samma gäller Ishak Bedjaoui. Fredrik Melander hade känning i sitt ena knä och Johan Ödmarks knäskada, gjorde att han inte kunde medverka.

En rättvis seger dock, enligt tränare Hälldahl, som plussade för målvakten William Amamoo, backarna Emil Forsgren och Edib Kurtovic, samt mittfältaren Jimmie Gustavsson och forwarden Adrian Borostean.

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/amamoo-raddade-harnosand

Div 2 herr28 september 2014

HFF säkrade kontraktet


1 delningarDela på facebook
 Dela på twitter

1 / 2William Amamoo, Härnösands FF.

Visa bildtext

William Amamoo, Härnösands FF.
Fotograf: Jens Näsman


Bamekee Touré, Härnösands FF.

Visa bildtext

Bamekee Touré, Härnösands FF.
Fotograf: Jens Näsman


William Amamoo, Härnösands FF.

Visa bildtext

William Amamoo, Härnösands FF.
Fotograf: Jens Näsman


Bamekee Touré, Härnösands FF.

Visa bildtext

Bamekee Touré, Härnösands FF.
Fotograf: Jens NäsmanHärnösands FF besegrade Teg med 2–1 (2–1) i division 2 Norrland under söndagseftermiddagen. Helgens resultat innebär att HFF definitivt säkrade ett nytt kontrakt till nästa säsong.
– Det känns skönt att det är helt klart nu med tanke på den jobbiga höst vi haft, säger tränaren Patrik Jonsson.Serieledarna Piteå hade inga problem med att manövrera Sandviks IK, största hotet mot HFF innan helgens matcher. Deras 4–0–seger innebar att HFF säkrade ett nytt kontrakt redan i lördags utan att ha spelat sin match mot Teg. För nu är de tio poäng före Mariehem på kvalplats med sex poäng kvar att spela om i serien.

– Vi ska försöka komma ikapp Selånger som ligger före oss i tabellen. Vi möter dem i sista matchen så vi har fortfarande chansen att gå förbi dem, säger löpstarke Jimmie Gustafsson.

HFF fick en drömstart sedan gästernas målvakt, Jens Holmström, gjort ett ödestiget misstag när han skulle skjuta iväg bollen, vilket Johan Ödmark tog vara på och sköt in 1–0 redan efter en minut.

I den 14:e minuten kom kvitteringen när Patrik Forsgren sköt in bollen i målet. Efter en spelmässigt trög inledning från båda lagen så tog gästerna över spelet allt mer efter målet. Framför allt visade de prov på fina och trygga passningar inom laget. Där de allt som oftast kom förbi på högerkanten och ställde till med oreda för HFF. Vid en hörna i slutsekunden av första halvlek kunde en av HFF:s bästa spelare, Bamekee Toure, rulla in bollen i målet till 2–1. Ett mål som blev matchavgörande trots att Teg hade två–tre farliga lägen i andra där William Amamoo räddade säkert.

– Genom att vi fick det viktiga 2–1–målet kändes som att vi hade övertaget där i andra halvlek. Vi vann för att vi hade mer hjärta och orkade mer än dem i dag, säger Jimmie Gustafsson.

Tränaren Patrik Jonsson kan nu andas ut efter jobbig höst, andra raka segern och vinst mot ett formstarkt lag.

– Vi lägger ner mycket tid, matcher och träningar varje vecka, samt att många tränar extra. Vi har inte haft rätta flytet och saknat det sista extra självförtroendet. När då inte poängen kommer in blir det jobbigt. Vi tappade tre mittbackar är också en förklaring och lite skador, säger Jonsson.

– Starkt av oss att vinna mot dem med tanke på att de vunnit sex matcher av sju möjliga. Det är ett kvitto att vi gör en bra insats, fortsätter Jonsson.
http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/hff-sakrade-kontraktet

En grym förlust för HärnösandMed matchens sista spark i den tredje tilläggsminuten prickade Emil Wigren in segerbollen för Sandviken.
Snacka om en grym förlust, Härnösands FF.– Vi förlorade en nickduell och bollen rann i väg till deras spelare. Klart det känns väldigt tungt att förlora, suckar Patrik Jonsson, tränare i HFF.

Hemmalaget gjorde en mycket bra match, framför allt försvarsmässigt och dessutom hade Härnösand väl så många chanser som gästerna. I första halvleken prickade Adam Kalenga stolpens insida med ett skott och sedan gick bollen efter mållinjen.

Samme man hade också ett bra skott strax över, visserligen var det Sandviken som hade det mesta av bollinnehavet och höll både ett högt passningstempo och bolltempo under de första 45 minuterna.

– Jag är väldigt nöjd med defensiven, den var klockrent liksom arbetsinsatsen. Tyvärr föll vi tillbaka lite i den andra halvleken och skapade ingenting.

Före paus hade hemmalaget två fina lägen och gästerna ett, där HFF-målvakten William Amamoo kunde parera med handen efter en nick.

Härnösand spelade helt rätt mot toppmotståndet, med ett lågt lag som krympte ytorna och i stället satsade på kontringar.

– Klart vi gjorde det bra med omställningarna under den första halvan.

Efter skyfallet och åskvädret i paus som fördröjde matchen blev den mer avvaktande, gästerna hade ett läge som Amamoo kunde tippa över till hörna och matchen ut att gå mållös.

Härnösand var hur som helst värt en poäng, för även om gästerna hade mycket boll, skapade de inte nämnvärt framför ett stabilt HFF-försvar. Men lite flyt kunde det ha blivit full pott.

Före paus var mittfältaren Adam Kalenga en av lagets bättre, sedan tog John Alegbe över och styrde mycket på samma mittfält efter paus. Målvakten William Amamoo ska också ha ett plusbetyg, precis som mittbacken Fredrik Nilsson.http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/en-grym-forlust-for-harnosandÄr det enbart poängen som räknas skall Härnösands FF vara missnöjda med 2–2 mot Hudiksvall. Spelmässigt lovade dock fredagsföreställningen gott inför framtiden.
– Kanske, men vi ville ha en vinst i dag, säger inhoppande målvakten Farruh Muhitdinov.Både Härnösands FF och gästande Hudiksvalls FF har haft det trögt med målskyttet i inledningen av serien. Att båda gängen var fast beslutsamma om att ändra på det syntes väldigt tydligt i den första halvleken. Anfallsvågorna avlöste varandra och det var över huvudtaget en väldigt underhållande inledning.

Härnösand fick det viktiga första-målet.

– Det var en helikopterfint som gick hem så att jag kom fri in i straffområdet, men precis när jag skulle avsluta krokades jag fast av en försvarare. Hade inte Nick (Scharkowski, reds anm.) gjort mål i momentet efter borde vi fått straff, berättar Jimmie Gustafsson som gjorde sin första match från start efter fem matchers frånvaro på grund av fotskada.

Du verkade spelsugen?

– Det syntes, va? Ja, jag var hur laddad som helst. Men vi vann inte matchen och det känns surt. Vi spelade tillräckligt bra för att ta tre poäng i dag, tycker Jimmie som även hade två fräsande skott som mycket väl kunnat resultera före paus.

Det första blev ett "vobbel"-skott som Hudiksvalls-målvakten panikräddade. Det andra räddades av... motvinden!

– Jag fick en himla bra bollträff och bollbanan var precis som jag ville – mot krysset. Men motvinden gjorde att den "lyfte" för länge, sidskruven borrade aldrig ned bollen under ribban, suckar Jimmie.

Hade det målet resulterat hade det varit årets HFF-mål så långt. John Alegbes passning fram till Nick Scharkowski var delikat, dennes nedtagning och tillbakalägg till Gustafsson var som taget ur en instruktionsbok – men så var det där med vindförhållandena på Högslätten.

1–1 inför den andra halvleken var dock helt i sin ordning. Båda gängen hade skapat ett antal högoktaniga chanser, spelmässigt var till och med gästerna lite vassare i medvinden.

Deras spel efter backen var stundtals briljant och HFF-målvakten William Amamoo fick göra flera fina räddningar. På 1–1-målet fick han dock alldeles för dålig hjälp att ta bort returen – och strax därefter vinkade han på byte.

Sträckning baksida lår gjorde att han inte kunde fullfölja matchen.

Ersättaren Farruh Muhitdinov gjorde dock det alldeles charmant i säsongsdebuten. Han vann alla dueller, flera av dem som räddande ängel en bra bit utanför straffområdet dessutom.

– Det kändes bra. Jag blev förvarnad innan matchen om att William hade skadekänning, så därför höll jag mig varm redan under första halvlek.

Men det dröjde innan bytet verkställdes.

– Det kändes inget vidare att inleda med hörna det första man gör, säger han och ler.

Efter paus sjönk spelkvalitén. Båda lagen gjorde ytterligare varsitt snyggt mål och 2–2 speglade egentligen matchen rätt väl.

Hudiksvall var bättre i första, HFF i den andra.

– Jag kan inte vara nöjd efter "bara" oavgjort hemma, men det var ett klart fall framåt spelmässigt, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson som gladdes åt den bredd i truppen han förfogar över.

Mot Hudiksvall saknades bästa mittbacken Edjis Ivasko (avstängd) samt mittfältarna Adam Kalenga och Johan Ödmark (skadade), men ersättarna i startelvan höll hög klass.

Bäst av alla var comebackande Jimmie Gustafsson som efter fotskada var planens dominant. John Alegbes första 70 minuter på centrala mittfältet var formidabla, men löpvilligheten tog ut sin rätt för den tidigare axelskadade engelsmannen mot slutet.

Men som sagt.

Fredagens HFF-spel lovade gott inför fortsättningen...


MATCHFAKTA

Härnösand–Hudiksvall 2–2 (1–1)

Mål: 1–0 (8) Nick Scharkowski, 1–1 (23) Joel Stillmark, 2–1 (65) Robin Bergman, 2–2 (70) Joel Stillmark.

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen.
Mer om…

FARRUH MUHITDINOV


HÄR

Frisparkskanonen räddade en poängHemmalaget IFK Östersund var på väg att spela hem tre poäng mot Härnösands FF.
Men i matchens sista minut slog han till – Fredrik Nilsson – och på frispark fixade han kvitteringen och räddade därmed en poäng för HFF.– Som matchens gestaltade sig får vi vara nöjda med en poäng genom att vi kvitterade i sista minuten. Men totalt sett tycker jag ändå att det är rättvist och speglar matchen, sammanfattade HFF–tränaren Patrik Jonsson.

Östersund tog ledningen i mitten av den första halvleken på straff vilket i sig inte speglade matchen så långt. För fram tills dess var det Härnösand som var det konstruktivare laget och skapade de bästa chanserna.

– Vi hade en bra period de första 25 minuterna med ett par riktigt bra målchanser. Fast efter att de fick straffen och tog ledningen i matchen höjer de sig samtidigt som vi sjunker ned lite och tappar mod. Vi fick helt enkelt inte till vårt spel som vi hade önskat.

I den andra halvleken skapas det egentligen inte så många målchanser och matchen är jämn. Fast ju längre klockan tickade iväg desto mer intensiv blev Härnösands jakt på en kvittering. De flyttade upp sitt manskap och satsade allt vad de kunde framåt.

– Sedan i matchens sista minut får vi en frispark ungefär 7-8 meter utanför straffområdet. Fredrik Nilsson tar hand om den och förvaltade den på bästa sätt. Han sköt direkt i krysset och det var förstås otroligt skönt att vi fick utdelning och att vi fick med oss en poäng hem, fortsatte Fredrik Nilsson.

HFF-tränaren var inte bara nöjd över att de fick utdelning till och en poäng utan också med den moral som HFF-spelarna visade hela matchen.

– Otroligt starkt av killarna att fortsätta och jaga hela tiden, och det här visade ju tydligt att jobbar man hårt ger det resultat.

Det måste väl ses som starkt av er att plocka en poäng på bortaplan mot ett Östersund som förväntas vara med i toppen av serien?

– Man kan säga så här, det finns inga lätta matcher alls i den här serien. Den är väldigt tuff men samtidigt rolig. Fast det är klart att vi är nöjda med en poäng eftersom kvitteringen kom så sent som den gjorde.

Målskytten Fredrik Nilsson samt Kristoffer Simonsen och William Amamoo stack ut mest i Härnösands FF den här gången.
Robin Bergman har alltid varit en vass målskytt.
Men inte hittat rätt hos sin nya klubb Härnösands FF, men i nyckelmatchen mot Mariehem slog han till - två gånger om när laget vann med 3–0.– Förbaskat skönt att jag äntligen fick göra mål, viktigast dock att vi också lyckas vinna matchen.

Nyförvärvet från Kubikenborg har varit bra i många av HFF:s matcher, men inte lyckats spräcka målnollan.

På MSK Arena i Umeå kom islossningen. forwarden gjorde både 2–0 och 3–0.

– Båda mina mål var ganska likartade, vid det första kom jag fri och kunde placera bollen och när jag gjorde det andra blev ju målet mer eller mindre tomt efter att deras målvakt missat utrusningen.

Här har onekligen Härnösand ett sparkapital, för Bergman hann också med att pricka stolpen efter paus när det lossnade målmässigt för honom.

– Klart jag borde ha gjort flera mål än de två som kom nu, men någon press från mig själv har jag inte haft.

Ändå var det Johan Ödmarks skott i farten, efter att HFF-mittfältaren dribblat bort två-tre motståndare och oannonserat klippt till med vänsterfoten, som gav Härnösand luft under vingarna. Ahmed Al-Fadli i Mariehemsmålet kunde bara se bollen gå in vid hans vänstra stolpe.

– Det kändes viktigt på alla sätt, efter det blev ju Mariehem tvunget att flyta fram laget och det gav oss bättre ytor, konstaterade HFF-tränaren Patrik Jonsson.

Ödmarks mål gjorde att matchen öppnade upp sig, under den första halvleken spelade Härnösand med ett lågt lag och inväntade spelvändningar. Även Mariehem var lite försiktigt så de första 45 minuterna var väldigt chansfattiga.

Både Nick Scharkowski och Robin Bergman hade dock var sitt hyggligt läge som sumpades. Mariehem blixtrade till två gånger om i halvlekens slutskede, men då stoppade målvakten William Amamoo dels ett friläge och en vass hemmahörna där han hindrade bollen att gå in i det ena krysset.

– Det kändes väldigt avgörande för matchens fortsättning att William räddade oss där.

Många av Härnösandsspelarna var bra för dagen, givetvis Robin Bergman, som ofta var farlig i motståndarboxen. Johan Ödmark, också nyttig, inte bara för sitt mål, hans dribblingar öppnade ofta upp i offensiven. Målvakten William Amamoo, klev fram när det behövdes. Christoffer Simensen, yttermittfältare och ytterbacken Niclas Bönström, båda på HFF:s vänsterkant, var de två som låg bakom den mesta offensiva försöken före paus. Även Fredrik Nilsson, för dagen mittback var också stabil.

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/har-avgor-bergman-for-harnosands-ff

Div 2 herr4 maj 2014

HFF-stjärnan ägde sitt eget straffområde
Piteå FF satte förmodligen norrländskt rekord i hörnor i första halvlek (12–2!), men det var bara en av HFF:s som resulterade.
– Synd bara att vi åkte på den fjärde straffen på de fem senaste matcherna, säger tränaren Patrik Jonsson efter 1–1.Härnösands FF var förvarnade om att Piteå var ett kvickt och anfallsglatt lag.

– Men jag trodde inte att de skulle vara så här starka i sina omställningar. De fyllde ju på med väldigt mycket folk otroligt snabbt när de vann bollen, medger HFF-tränaren Patrik Jonsson som startade med samma startelva som senast bortsett att Fredrik Nilsson startade som forward i stället för Robin Bergman.

Med Nilsson och Nick Scharkowski på topp skulle HFF få fast bollarna högre upp i banan än tidigare, men Piteås enorma anstormning i offensiven gjorde att hemmalagets mittfältare var tvungna att löpa hemåt mycket djupare än de egentligen ville. Understödet uteblev därmed i de snabba spelvändningarna.

– Det är bara att erkänna att deras spel pressade ned oss för djupt på egen planhalva. Piteå är det klart bästa laget vi mött hittills, konstaterar tränare Jonsson som kunde räkna in åtta Piteå-hörnor innan HFF fick sin första.

Å andra sidan blev det den enda hörnan som resulterade av de fjorton som utdömdes före paus. 12–2 till Piteå i den statistiken, men 1–0 till Härnösand i målprotokollet alltså trots att Johan Ödmarks hörna egentligen var för lång.

HFF vill slå sina hörnor mot den främre ytan, men Christoffer Simensen på bortre stolpen fick ta ytterligare några steg ut för att kunna nicka tillbaka bollen in mot boxen igen. Väl där kom mittbacken Deniss Sokolskis först till bollen och lettländarens första HFF-mål gjordes nu högst oväntat med fötterna.

På fyra matcher har undertecknad ännu inte sett karl´n förlora en nickduell... däremot förlorade han förmågan att fullfölja matchen i andra halvlek.

– Vi får hoppas han repar sig till nästa helgs match nu när Edjis (Ivasko) åkte på sin tredje varning i samband med den straff de fick, konstaterar Jonsson som inte delade domare Palms uppfattning om "handsens" tydlighet i matchminut 72.

– Som jag ser det vänder Edjis sidan till vid skottögonblicket och träffas på armen framför kroppen, men det är som det är. Sett till matchbilden kan jag inte vara besviken över 1–1.

Instämmer till fullo. Det var Piteå som dikterade villkoren i matchen och hade inte William Amamoo ägt sitt straffområde så fullständigt som han nu gjorde, hade det blivit noll poäng för HFF.

Glädjande var också att se samarbetet på det centrala mittfältet mellan Abraham Lansana och Adam Kalenga.

– Vi spelade mycket ihop ifjol och det hade vi nytta av i dag, förklarar Lansana som gjorde sin klart bästa match för året.


MATCHFAKTA

Härnösand–Piteå 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 (33) Deniss Sokolskis, 1–1 (72) William Olausson, straff.

Hörnor: 5–17 (2–12!)

Varningar, HFF: William Amamoo och Edjis Ivasko (avstängd nästa match).

Varning, Piteå: Anders Lundgren.

Domare: Martin Palm

Publik: 180


Sportens Stjärnlirare

William Amamoo 

Abraham Lansana 

Adam Kalenga Både HFF och Sandviken har blandat och gett i inledningen av norrtvåan.
– Därför känns så surt att vi sätter oss i ett 0–2-underläge på skitsaker och ger dem ett så fint utgångsläge, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson efter 1–2-förlusten på Jernvallens konstgräsplan.Sandviken kom från en 4–1-förlust borta mot Piteå.

Härnösand från seriens första seger hemma mot Morön.

– Jag tycker också att vi började matchen riktigt bra. Men så släppte vi plötsligt in ett snöpligt baklängesmål – och efter det tappade disciplinen att ta jobbet för varandra på ett flertal positioner.

– Det var väldigt tråkigt att se. Det är ju inte alls det vi förlorat matcherna på tidigare, inleder HFF-tränaren Patrik Jonsson eftersnacket.

Vid 1–0 efter fem minuter var det Johan Ödmark som oväntat förlorade en duell utmed långlinjen i ett försök att säkra ett eget inkast. Rutinerade Hjalmar Öhagen utnyttjade den passiviteten och lyrade sedan i ett perfekt inåtskruvat lågt inlägg som forwarden Björn Berglund bara behövde sätta dit foten på.

Efter det målet hade Sandviken bud på 2–0 vid ett flertal tillfällen. Vi var definitivt beredda att sätta det på Jens Åberg som hade ett fint nickläge rakt framför William Amamoo, men spelet fortsatte ett par sekunder.

Sedan blåstes det för straff.

Just Björn Berglund gjorde en smart manöver inne i straffområdet när han tog med sig bollen i vändningen mot en attackerande Abraham Lansana... och stramaren placerade Oliver Eklund säkert i mål lågt till höger om HFF-målvakten Amamoo.

Efter 2–0 bra precis halvvägs i första halvlek, tappade dock Sandviken det klara spelövertaget och HFF tilläts komma i fler offensiva framstötar. Vid ett av dessa kom ett långt inlägg från höger som landade ända borta hos vänsterbreddaren Johan Ödmark.

Ödmark tog ned, lade bollen till rätta och fick iväg ett skott som målvakten lämnade retur på. Robin Bergman satte pannan till på den första, en försvarare kom emellan, men då fyllde Nick Scharkowski på med en ny nick och fick bollen över mållinjen.

– Avslutningen av första halvlek är jag nöjd med. De hade visserligen ett riktigt bra läge till 3–1, men vi jobbade oss in i matchen bra där, summerar Patrik Jonsson.

Vad sades i paus?

– Vi skulle försöka komma runt på kanterna mer och bryta in därifrån, men tyvärr tycker jag att vi fortfarande gjorde det för sällan. Vi får ut utspelen, men vi utmanar inte utan slår in bollen för tidigt...

... och med för dålig precision, skulle undertecknad vilja tillägga. Det är inte bara otur som gör att HFF bara gjort tre mål på fyra matcher.

Bäst i bortalaget som förgäves jagade ett kvitteringsmål efter paus var i stället mittbacksparet Edjis Ivasko (räddade ett givet SIF-mål med en snygg glidtackling) och Dennis Sokolskis (förlorade inte en enda nickduell på hela matchen) samt forwarden Nick Scharkowski.

Scharkowskis skapade HFF:s två bästa lägen till kvittering under den avslutande kvarten och gav tydlig indikation om att formkurvan är på uppåtgående.

– Det hade känts bra att fått med oss en poäng härifrån, men tyvärr faller vi på den start vi gör, avrundar Patrik Jonsson.


http://www.allehanda.se/sok?q=AmamooHärnösands FF inkasserade säsongens andra förlust i bortamötet mot nykomlingen Söderhamn med 1–0.– Vi gör en helt okej arbetsinsats, men måste jobba ännu hårdare för att poängen ska komma, konstaterade tränaren Patrik Jonsson.

Den här matchen började väldigt avvaktande från båda håll och tempot var heller inte speciellt högt.

– Sedan tog Söderhamn över, men William Amamoo i målet gjorde ett par fina parader, annars var halvleken väldigt jämn.

I slutet av den första halvan hade hemmalaget lite mer av både spel och bollinnehav.

– Vi kom tillbaka efter paus, men det vara ganska låst spelmässigt. Söderhamn hade dock en fin period på fyra-fem minuter där de skapade en rad fasta situationer med både hörnor och frisparkar.

Och laget kunde göra 1–0 på en nick under den här starka hemmaperioden. Sedan spelade det ingen roll att Härnösand hade mer av bollinnehavet sett till 90 minuter.

– Vi hittade tillbaka igen och Nick Scharkowski sköt över i ett fint läge, även Robin Bergman kom fram väldigt fint men skottet gick utanför. Så visst fanns det möjligheter till kvittering alltid, totalt sett skapade vi dock alldeles för lite och då krävs det att spelarna är effektiva om vi ska kunna få utdelning.

Tränare Jonsson vill inte tala om att laget tog ett steg framåt jämfört med premiären mot Boden, därtill var han alldeles för besviken.

– Spelmässigt var det här precis som mot Boden en ganska jämn match, jag tror att serien kommer att bli väldigt oviss och att små marginaler avgör. Det gäller att jobba ännu hårdare även om vi sett till arbetsinsatsen gjorde en helt okej insats.

HFF-tränaren tyckte att det emellanåt togs felbeslut och att passningsspelet gick lite för långsamt i vissa situationer.

– Problemet just nu är att vi inte får ut allt av alla spelare, individuellt finns det mycket att ta av. Sedan gäller det också att visa den kapacitet som finns hos många av de här grabbarna.

William Amamoo i målet gjorde tre fina räddningar och agerade säkert mellan stolparna och var den spelare i Härnösand som också kvitterade ut det högsta betyget. På mitten gjorde Johan Ödmark en positiv insats och svarade för aktioner som lika gärna kunde ha resulterat i mål, det samma gällde för forwarden Robin Bergman.

Mittfältaren i Härnösand, John Alegbe, landade olyckligt på axeln efter en närkamp, men trots sjukhusbesök, bringades det ingen klarhet om axeln var av eller inte. En av lagets två lettiska mittbackar, Ediljs Ivasko, kunde dock spela även om det var oklart innan.


http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/andra-forlusten-for-harnosands-ff

http://www.allehanda.se/fotboll/div-2-herr/svag-seriepremiar-av-harnosands-ff

Division 2-premiären mellan Härnösands FF och Bodens BK blev ingen sevärd historia.
– Vinden förstörde en hel del, men vi måste kunna skapa mer när vi blir en man mer under sista halvtimmen, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson efter 0–2 (0–1).Tabelltrean från de två senaste säsongernas Division 2 Norrland, Härnösands FF, fick ingen drömstart av 2014-års upplaga av norrtvåan.

– Nej, det här var alldeles för dåligt. Vi dribblade fast oss på mitten för ofta, dessutom slog vi bort många bollar i omställningsfasen så att vi tappade kontrollen över den.

– Jag hade väntat mig mycket mer av oss, framförallt i andra när det var vi som fick vinden i ryggen, konstaterar den nye HFF-tränaren som fick en tuff debut på flera sätt.

För första gången i tränarkarriären blev han uppvisad på läktaren strax innan paus.

– Det var många tuffa dueller i första halvlek som det inte blåstes för. Nu kom en situation som verkligen inte var gult kort enligt den tidigare bedömningen – och jag protesterade lite mot det. Problemet var att jag ovetandes satt en fot inne på planen och då är det tydligen "grov utvisning" direkt enligt dagens domartrio, förklarar skolpedagog Jonsson.

Han hoppades få sköta paussnacket i ett 0–0-läge. Det var nämligen gästande Boden som hade greppet om matchen med den byiga vinden som extra pådrivare.

– Helt klart, men jag tycker grabbarna var värd 0–0 i paus. Tekniken och passningskvalitén var inte bra, men arbetsinsatsen var det verkligen inget fel på, berömmer tränare Jonsson.

Men 0–1 kom. På övertid i första halvlek.

Från elvameterspunkten.

– Från min position kändes det märkligt att han blåste straff, det såg ut som om William var först på bollen, svarar HFF-tränaren.

Huvudpersonen Amamoo är inne på samma linje.

– Jag tog det medvetet lugnt för att kunna ta bollen och inte spelaren. Bollen tog i mina händer innan han började falla, suckar HFF-målvakten som dessförinnan radat upp ett par svettiga räddningar.

Först ett högt pantersprång till höger på en nickskarv, sedan en låg dykning ned mot vänstra stolpen på ett långskott.

– Jag minns bara skottet mot stolpen, men jag är ändå besviken. Jag ville verkligen hålla nollan i dag, svarar William Amamoo, lagkapten i Edib Kurtovics frånvaro.

Amamoo gick sedan åt rätt håll på Haris Devic´s straff och hade fingrarna på bollen, men 0–1-bollen smet in (finns i tv-klippet med Amamoo).

Direkt efter paus kom HFF-anfallaren Robin Bergman loss och hans chip över Erik Torstensson i Bodenmålet var en decimeter från att lyckas fullt ut. Men touchen på Torstenssons överarm gjorde att bollen tog en högre båge och då hann en Boden-försvarare rensa undan.

– Känslan inför andra var att vi skulle kunna komma in i matchen och göra 1–1 till att börja med. När de dessutom åkte på en utvisning med en halvtimme kvar, borde vi sett till att göra det också. Men tyvärr, vårt spel när vi skulle jaga var inte alls bra. Vi blev farligare med Fredrik Nilsson däruppe, men vi fick fram för få bollar med rätt adress, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson som nu har lite att fundera över.

Bytena kom nog lite för sent i matchen. Innermittfältaren John Alegbe fick bara spela 20-25 minuter, men hann ändå göra ett gott intryck på undertecknad. Där gick passningarna säkert i djupled när de skulle det, i sidled när det var ett bättre alternativ.

För ett antal av hemmaspelarna var tyvärr seriepremiären deras svagaste insats under våren. Fredrik Nilsson var klart bäst i rött, målvakten William Amamoo och högerbacken Claudio Caetano höll också hög nivå.

Men det var precis som assisterande tränaren Ulf Wiklund konstaterade:

– Lägstanivån i laget får inte vara så här låg mot ett så starkt lag som Boden...


MATCHFAKTA

Härnösands FF–Boden BK 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (45) Haris Devic på straff, 0–2 (91) Janne Turpeenniemi.

Hörnor: 4–4

Domare: Martin Palm (Dennis Östlund/Roger Lundbäck)

Varningar, Härnösand: Abraham Lansana, Johan Ödmark, William Amamoo. Boden: Max Nyqvist (två gula, utvisad i minut 60), Edward Prugh, Dacian Dacin.

Publik: 180


Sportens stjärnlirare

3: Fredrik Nilsson

2: William Amamoo

1: Claudio Caetano


HFF-tränaren: Det finns hög potential i vår truppEfter ett antal träningsmatcher är det nu skarpt läge för Härnösand FF:s nye tränare Patrik Jonsson. På lördag är det division 2-premiär hemma mot Boden.
– Vi kommer så väl förberedda som det har varit möjligt, men vi har bara visat en bråkdel av den potential som finns i truppen hittills.Härnösands FF har tillhört serietoppen av Division 2 Norrland under de två senaste säsongerna. Nye tränaren Patrik Jonsson räknar med att så skall bli fallet även denna säsong.

– Vi har ett övergripande mål som lyder att vi skall förbättra vår placering från ifjol (trea då, reds anm.). Men vi jobbar egentligen mer med att uppfylla de utvecklingsmål vi har satt upp tillsammans med spelarna individuellt och i grupp.

– Sedan får vi se hur långt den prestationsutvecklingen räcker till i tabellen, förklarar Jonsson som till vardags jobbar på fotbollsgymnasiet i Sundsvall.

Han är dock den förste att erkänna att läget under försäsongen varit långt ifrån optimalt.

Skador, sjukdomar och ett antal provspelare på träningarna har gjort det svårt för att Jonsson att metodiskt hitta fram till en startelva till lördagens premiärmatch.

Men i den sista fick han i alla några svar. I den som Härnösands förlorade borta mot seriekollegan (och distriktsrivalen!) Anundsjö IF.

– Ja, lite klokare blev jag allt. Men jag kan inte ge dig något startlag så här på rak arm, jag har lite att fundera över fortfarande.

Hur såg det ut spelmässigt?

– I första är vi väl så bra som Anundsjö. Vi släpper väl egentligen bara till en enda chans och skapar några egna. Tyvärr tappar vi disciplinen i positionsspelet defensivt efter deras ledningsmål på straff och vi får inte heller med våra forwards i spelet på det sätt vi vill.

Några positioner som är klara?

– Nja, jag kan väl säga så mycket att William Amamoo står i mål, säger Jonsson och ler.

– Sedan är det väl högst troligt att vi fotsätter att spela med Robin bergman och Nick Scharkowski på topp. De har visat ett bra samarbete och mot Friska Viljor var de ju ruggigt effektiva.

Ja, den matchen som Ni vann med 8–0. Hur viktig var den?

– Eftersom det var matchen närmast efter DM-helgen då vi missade avancemang, skulle jag vilja säga att den var den oerhört viktig för oss. Vi spelade bra matchen igenom och fick tillbaka ett bra "go" i laget.

Förutom Anundsjö har man bara mött ett annat division 2-lag under försäsongen – Ånge IK.

– Men det var de första vi över huvud taget spelade och i ett av dessa möten hade vi inte ens fullt lag. Det vi visade upp då och det vi kan prestera nu är något helt annat.

Hur nöjd är du med truppen?

– Nu när nästan alla är friska och speldugligt skick igen ser man att det finns en väldigt hög potential i det här gänget. Vi har några som har en bit kvar med rehabträning som Fredrik Melander, Deldar Ibrahim och Edib Kurtovic, men vi har definitivt en trupp för att slåss i toppen av serien.

Vad vet Ni om lördagens premiärmotståndare Boden?

– Jag har tyvärr inte sett dem på video, men vi vet vad vi har att vänta oss. De har ett lag utan några svaga punkter och de jobbar hårt. Vi vet också att de har en väldigt skicklig mittfältare i Haris Devic och två utländska target-forwards, en engelsman och en amerikan.

– Men vi kommer att fokusera på vår insats. Det krävs att vi jobbar hårt i 90 minuter för att vi skall vinna, klargör Patrik Jonsson.

Det syntes på den sista träningen att alla HFF-spelare varvat upp rejält nu. Alla vill visa upp sig för att vara aktuella för startelvan.

– Ja, jag är jättenöjd med den känsla vi har runt laget just nu. Vi har fått konkurrens om platserna och det gör att vi har många starka alternativ på bänken också. Så visst är vi redo, hoppas härnösandsborna också är det så att de kommer och stöttar oss.

Det hoppas även Niclas Hälldahl i sportgruppen på:

– De som tyckte att vi spelade bra fotboll i fjol bör definitivt komma upp på lördag eftermiddag. Vi har ett bättre och jämnstarkare lag i år, klargör han.
Härnösands FF har fått behålla seriens bäste målvakt i William AmamooPå lördagen är det avspark mellan Härnösands FF och Boden, och på söndagen ska Anundsjö försöka lugga IFK Östersund på poäng på Jämtkraft Arena.AIF och HFF är vårt distrikts två bästa lag på herrsidan och båda har möjligheterna att vara med och slåss i toppen i norrtvåan.

Division 2 Norra, alltså. Sveriges fjärde högsta division, och det är alltså där vi hittar Ångermanlands två bästa lag.

Inte så imponerande, eller hur?

Jo, jag tycker att det är bra. Vi är ett litet distrikt, Ångermanland är hockeyland och har fram till bara för något år sedan bara haft en enda konstgräsplan (jo, jag vet, konstgruset i Husum) och även om det finns tre konstgräsplaner (en fjärde är på gång i Kramfors) och tre hallar, kan vi inte tävla med andra distrikt.

En jämförelse: Umeå kommun har 21 konstgräsplaner, Umeå tätort 11...

Så även om FV varit uppe i superettan och Anundsjö i ettan under de senaste tio åren kommer det att dröja innan vi har ett herrlag som kommer att etablera sig så högt upp i det svenska seriesystemet, och det är ju egentligen inte så konstigt.

Det handlar naturligtvis om ekonomi, men framför allt om att vi blir allt färre människor i den här landsdelen.

1979 deltog 1000 barn i Sollefteås kvartersfotboll, i dag är siffran 600. Då bodde också 26 000 personer i Sollefteå kommun, i dag är siffran 19 000.

Dessutom har fotbollen, och även annan idrott, en betydligt tuffare konkurrens då det gäller att locka till sig ungdomar. Basen minskar helt enkelt för fotbollens verksamhet och även om det tas krafttag för att ge fotbollsspelande ungdomar möjlighet att verkligen satsa på fotboll (Ö-viksalliansen är ett bra exempel) så har klubbarna det tufft i dag.

Det är svårare att rekrytera i närområdet, det är tuff konkurrens från större orter där jobb och utbildningar finns och som sagt, träningsmöjligheterna är inte optimala, även om de är långt bättre än tidigare.

Och så är det pengarna. När Anundsjö var uppe och vände i ettan för sju år sedan omsatte de ca 1,3 miljoner kronor, det ska jämföras med dåvarande seriekollegan Västerås som omsatte 23 miljoner kronor...

I år i tvåan omsätter Anundsjös A-lag 1,4 miljoner kronor (enligt uppgift ligger Sandviken på ca 9 miljoner) så då förstår vi att AIF och säkert också HFF spelar långt ner i norrtvåan då det gäller ekonomi.

Men ändå kommer de två lagen att tillhöra toppskiktet i norrtvåan och det tycker jag är fantastiskt.

Anundsjö har placerat sig tvåa tre säsonger i rad och har ett lag som är både talangfullt och hungrigt där Martin Åberg, Simon Gustafson, Oskar Westbergh och Dejan Dimoski är kulturbärare, men man har också slussat in spännande lokal talang i form av Rasmus Bergström och Viktor Mellbin.

Härnösands FF har fått behålla seriens bäste målvakt i William Amamoo, Nick Scharkowski är ett hot mot alla försvar, anfallskollegan Robin Bergman är spännande och de som sett Claudio Caetano påstår att högerbacken blir en sensation.

Men jag tror att Sandviken vinner serien men ångermanländsk fotboll kommer ändå att vara glada och stolta över AIF och HFF när den här säsongen är över.

De gör ett fantastiskt jobb i vår lilla del av fotbolls-Sverige.http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/david-gor-det-bra-mot-goliat
Sport12 november 2013

De kan bli bäst i norrtvåan


William Amamoo, Härnösand är en av fem spelare från Ångermanland som kan bli bäst i norrtvåan.

Tre spelare från Härnösands FF och två från Anundsjö, har blivit nominerade när division 2 Norrlands bästa fotbollsspelare ska utses.William Amamoo, Abdul Bangura och Johan Ödmark, från Härnösands FF och Anundsjöduon Dejan Dimoski och Simon Gustafsson, har alla utmärkt sig under säsongen.

– Jag vill tacka alla och tillägnar det här till tränaren Niclas Hälldahl, sportchefen Göran Dahlberg och alla spelare i HFF. Utan dem har jag inte kunnat göra en sådan stark säsong, ett stort tack också till min målvaktstränare Leif Nordqvist, skriver William Amamoo i ett sms till sporten.

Det är spelbolaget Unibet som med hjälp av sportjournalister utser de bästa spelarna i respektive division 2-serie.

– Anledningen till varför vi gör det här är för att uppmärksamma en spännande serie som är fylld av både unga talanger och spelare med massor av erfarenhet. Förutom äran handlar det om att belöna spelare och klubbar som sällan uppmärksammas men utgör en otroligt viktig del av svensk fotboll, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Nästa steg blir att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie. Dessa har sedan chansen att bli korade till Sveriges bästa spelare i division 2. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren.

Sport17 september 2013

Härnösands FF testar spelareDet är klart att försvararen Anton Larsson lämnar Härnösands FF, han har redan flyttat till Stockholm.
Men klubben ligger inte på latsidan utan letar febrilt nya spelare. Den här veckan testar HFF ett par division 3-spelare.Mattias Svelander, mittfältare alternativ forward från Kubikenborg, Emil Forsgren, mittfältare från Höga Kusten och Viktor Melbin, försvarare, som för närvarande spelar i Frånö.

Här handlar det om att spelarna ska få chans att visa upp sig och träna i en ny miljö. Sedan om det blir några övergångar, ja det återstår som sagt att se.

Härnösand kollar också in ytterligare spelare från just Medelpadklubben Kubikenborg, men där är inget klart beträffande någon provträning.

Fem spelare har redan nu lämnat klartecken för spel i föreningen även 2014, det är: Johan Ödmark, Jimmy Gustavsson, Fredrik Melander, Stefan Wallin och Niclas Bönström.

Målvakten William Amamoo, har redan haft ett par anbud under säsongen och klarar Härnösand av att behålla honom, är det starkt jobbat.

Duon Abraham Lansana och Abdul Bangura, vill båda gärna testa högre upp i seriesystemet. Återstår att se om de också stannar kvar i HFF?
Härnösands FF har visat stark höstform, men i går kom bakslaget.
– En bedrövligt dålig match av oss sista 70, suckar HFF-tränaren Niclas Hälldahl efter 2–1-förlust borta mot Strömsberg.Härnösand kom till spel med fullt manskap, men efter 56 minuters spel åkte Anton Larsson ut på en frilägesutvisning.

I det läget stod det 1–1 i matchen.

– Vi började helt okej och kopplade greppet om matchen genom ett lite turligt 1–0-mål, men vi var lite hetare än dem generellt första 20, säger HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Vad som hände sen vill han helst glömma.

– Vi började spela slarvigt på mittfältet och de fick vinna bollar som de kunde kontra på. Vid ett av dessa tillfällen gjorde de 1–1 och på ett annat åkte Anton ut, berättar Hälldahl.

Med en man mer tog det bara Strömsberg en dryg minut att även ta ledningen.

– Litet passivt försvarsspel av oss gjorde att de kunde vandra in och avsluta. Tyvärr såg det ut så under stora delar av matchen. Vi gav bort de här poängen, suckar Hälldahl som bara ville berömma sin målvakt William Amamoo.


MATCHFAKTA

Strömsberg–Härnösand 2–1 (1–1)

Målen: 0-1 (11) Isak Bedjaoui, 1-1 (40) Pontus Parling, 2-1 (58) Pontus Parling.


http://www.allehanda.se/sport/fotboll/bottennapp-av-harnosands-ff

http://www.allehanda.se/sport/tvingades-till-ett-tidigt-malvaktsbyte

Sport22 augusti 2013

Tvingades till ett tidigt målvaktsbyte


I 23 minuter stod HFF-målvakten William Amamoo emot både Helsingborgsavslut och sin ilsket värkande vänstertumme.

– Jag spelade på sprutor, men i samband med 0–1 kom tummen emellan igen och det gjorde för ont helt enkelt.Det var på måndagsträningen som oturen var framme för Härnösands förstemålvakt William Amamoo.

– Det kom ett hårt skott som tog i stolpen och studsade rakt på min tumme så den vek sig. Jag har haft ont hela veckan sedan dess, men jag försökte spela med tre bedövningssprutor, berättar 28-åringen som fick en hel del att göra redan i matchinledningen.

Redan i den fjärde minuten kom Helsingborg i en snabb omställning där Mattias Lindström (för dagen ensam toppforward) hittade Ema Boateng med ett perfekt vänsterinlägg mot den bortre stolpen, men Amamoo placerade sig helt rätt redan när inlägget slogs och fick avslutet på sig.

– Vi spelade riktigt bra efter det, men tyvärr fick de in det där frisparksmålet. Jag ville ha fyra killar i muren, men de hörde mig inte, förklarar William som tog Amor Smarasons inledande frisparksskott, men returen var det bara vitklädda HIF-spelare som gick på.

Till slut var det mittbacken Loret Sadiku som snubblade in bollen över mållinjen efter det att William Amamoo fått en ny smäll på sin onda tumme.

– Det gjorde alldeles för ont för att jag skulle kunna spela vidare, men Farruh gjorde ett bra inhopp, berömmer William sin tre år yngre burväktarkollega.

Farruh Muhitdinov fick hoppa in ouppvärmd – och redan efter sju minuter låg den andra bollen i HFF-målet. Kramforsmålvakten kunde dock inte lastas för baklängesmålet som Ema Boateng kunde raka in.

– Däremot tycker jag att jag borde tagit deras tredje. Jag såg skottet, men det for åt sidan alldeles framför mig, förklarade Farruh som nog kom upp i ett tiotal räddningar innan domaren Patrik Eriksson från Gävle blåste för full tid.

Målvakterna var sammantaget de bästa spelarna hos HFF. Även mittbackarna Anton Larsson och Abdul Bangura klarade sig väl, men skrällen var aldrig nära.Fotboll16 augusti 2013

Härnösand fick revansch på AIFDerbyt på Olympia i våras var en av säsongens tråkigaste fotbollsmatcher i det här distriktet.

Returen på Högslätten mellan Härnösand och Anundsjö var något helt annat.

Och HFF fick revansch.– Vi gör helt enkelt inte en tillräckligt bra prestation för att vinna, säger AIF-tränaren Robert Bergström.

– Vi kommer att ställa till med mycket jäkelskap framöver, flinade HFF-coachen Niclas Hälldahl.

Vårens derby var ett sömnpiller som AIF vann med 2–0. Den här matchen var mer chansrik de första fem minuterna än den på Olympia, och den här gången var det två bra lag som möttes.

Anundsjö, som serieledare, och Härnösand som har ruskigt bra höstform, och HFF vann rättvist.

– Vi har fått ihop det och nu är vi ett väldigt bra lag. Nu har vi också ett bra program framöver, säger Hälldahl.

Varför har ni fått ihop det nu?

– Det handlar om små detaljer, men framför allt har vi fått in konkurrens i laget. Vi har en väldigt bra bänk, säger Hälldahl.

Ett av nytillskotten är anfallaren Nick Scharkowski och även om han inte hamnade i målprotokollet så var han, tillsammans med sin halvbror, målvakten William Amamoo, planens gigant.

– Ja, Nick är fantastiskt skicklig, och han kommer att bli ohyggligt mycket bättre när han lär sig vårt spel, säger Hälldahl som hade mycket att glädjas åt.

Det hade inte hans kollega Robert Bergström.

– Vår första halvtimme är bedrövlig, men när vi får 1–1 och har en jättechans att göra 2–1 så känns det okej efter 45 minuter. Vi gör ingen bra halvlek men är med i matchen, säger Bergström.

Och AIF behöll kommandot i inledningen i den andra halvleken, fram till dess det blev kommunikationskaos i AIF:s försvar och Luis Vasques nickade in bollen över Dejan Dimoski i målet.

Sedan orkade inte Anundsjö komma tillbaka.

– Vi försöker forcera och spelar med bara två backar i slutet, men HFF vinner rättvist. Vi gör en för dålig prestation för att vinna matchen, säger Bergström.

HFF däremot är nu sex poäng efter Anundsjö och man kan nu fokusera på toppen av tabellen.

– i har inte plockat klart med poäng, och det är synd att vi producerade för lite under våren. Går vi rent tar vi 44 poäng och det räcker nog inte till serieseger, men vi kommer att jäklas med många lag, säger Niclas Hälldahl.

***

Härnösands FF-Anundsjö IF 2–1 (1–1)

Division 2 Norrland

1–0 (15) Christoffer Simonsen, 1–1 (35) Joel Åman, 2–1 (57) Självmål,

Domare: Lee Berntzen, Ö-vik

Publik: 200.

Sportens stjärnlirare

Härnösand

Nick Scharkowski ***

William Amamoo**

Johan Ödmark *

Anundsjö

Martin Åberg***

Joel Åman **

Simon Gustafsson *


http://www.allehanda.se/sport/fotboll/harnosand-fick-revansch-pa-aif

Sport15 augusti 2013

Amamoo jagad men väljer att stanna i HFFAnundsjö går för serieseger, Härnösand siktar uppåt.

Intressanta förutsättningar inför säsongens andra division 2-derby.

Dessutom väntar en härlig match i matchen mellan två av seriens bästa målvakter William Amamoo och Dejan Dimoski.Härnösandsmålvakten Amamoo med sin meritlista är alltid ryktenas man.

– Förra veckan hörde ungerska laget Videoton FC i högsta ligan av sig, men jag trivs i Härnösand och vill slutföra det jag påbörjat här.

Efter bara en match i division 2, mot Alvik, visade Brommapojkarna i allsvenskan intresse, men William nobbade.

– Jag ville inte göra mina lagkamrater besvikna genom att lämna. Dessutom är jag rätt nöjd med säsongen, men jag vill inte prata om mig själv utan i stället lyfta fram laget.

Han höll nollan senast mot Mariehem och svarade för två otroligt vassa reflexräddningar.

– Nu ska det bli skoj att möta Anundsjö, de har också en bra målvakt och är ett vasst lag att spela emot.

HFF-tränaren Niclas Hälldahl är fylld av beröm över sin målvakt:

– Jag tycker vi har seriens bästa målvakt och jag har sett dem alla. Även om Anundsjös målvakt inte är dålig så byter jag inte bort William mot någon annan i serien.

Amamoo har en fantastisk spänst och oerhörda reflexer. Med sin längd, 195 centimeter, är han svårpasserad.

– Han har bett om att få vara kvar hos oss hela säsongen på grund av att han trivs så bra. Ett helt rätt val, William mår bra av att ha en fast punkt ett tag.

Nu ser tränare Hälldahl fram mot Anundsjö-matchen.

– Det ska bli kul att få möta ett lag från Ångermanland. De ska ju upp i ettan och är naturligtvis ett bra lag, seriens bästa. Det har de sagt själva. 0-2 senast vi möttes i en jämn match, de fick som jag ser det en tveksam straff och sedan gjorde Anundsjö sitt andra mål i slutet.

– Har vi en bra dag och de en mindre bra dag, ja då slår vi dem. Det är två jämnstarka lag, vi kanske inte direkt är något topplag, men inte heller något bottenlag. HFF är hur som helst ett lag för den övre halvan.

Härnösand är svårspelat hemma på Högslätten, laget tränar också där och trivs på arenan.

– Inget annat lag har det underlag som vi har. Alla kan slå alla i den här serien och Anundsjö går inte säkert mot något annat lag heller. De är dock skyhöga favoriter, men det ska bli en kick för oss att mäta krafterna med dem.

Härnösand har alla spelare tillgängliga, utom de långtidsskadade. Mittbacken Anton Larsson är tillbaka efter avstängning, precis som forwarden Ishak Bedjaoui, som fick vila senast på grund av gamla varningar från Älgatiden.allehanda.se/sport/amamoo-jagad-men-valjer-att-stanna-i-hffFredrik Nilsson gjorde sin sista match för Härnösands FF på lördagseftermiddagen.

Han avslutade på bästa tänkbara sätt efter att HFF besegrat Boden med 3–2 (2–1) i division 2 Norrland.Ett mål, ett assist, och seger blev Fredrik Nilssons facit inför hemmapubliken på Högslättens Idrottsplats.

– Skönt att avsluta så här, säger han.

Härnösands FF fick en mardrömsstart i matchen. I den fjärde minuten nickade Bodens Lester Dewee in bollen i nätmaskorna bakom HFF:s målvakt William Amamoo till 0–1.

Härnösands FF visade stundtals prov på ett bra passningsspel, vilket bidrog till ett högt bolltempo. Och de målchanser som hemmalaget skapade i första halvlek låg Fredrik Nilsson bakom.

I den 39:e minuten kom även utdelningen. Andreas Hörnfeldt bjöd på ett bra inspel till Fredrik Nilsson, som i sin tur skarvade bollen vidare till Adam Kalenga. Han gjorde sitt första mål för säsongen när han sköt in 1–1.

Fredrik Nilsson bjöd på en elegant nedtagning på bröstet en bit utanför straffområdet i slutminuterna av första halvlek. Han avlossade ett skott från position. Där målvakten i Boden, Erik Torstensson, var alldeles för passiv i den situationen, och helt stillastående fick han se bollen gå i mål till 2–1.

– Vi började knackigt men efter 25 minuter blev det bättre. När vi försöker och vågar därute då gör vi det bra, säger Fredrik Nilsson.

Matchen bjöd visserligen på fem mål, men målchanserna var få.

Två effektiva lag med andra ord.

I slutet av matchen, och vid ställningen 2–2, gjorde tränaren Niclas Hälldahl ett genidrag. Han ville ha mer fart, därför flyttade HFF-tränaren upp Jimmie Gustafsson på topp.

Sex minuter senare tackade Gustafsson för förtroendet och satte dit segermålet, och blev stor matchhjälte med sitt 3–2-mål.

– Inte bästa matchen vi spelat. Vi tog inte kampen, vi var stillastående, och hade stereotypt spel. Något saknades, känns som att det var dålig inställning. Men så klart skönt att vinna, säger Niclas Hälldahl.

Bodens tränare var nöjd starten, och hur de följde matchplanen. Spelmässigt var det inget snack om saken.

– Härnösands FF äger bollinnehavet, det var säkert 70-30. Vi släppte in några enkla mål. Just nu känns det tungt och bedrövligt att vi återigen släpper in ett sent mål, säger Ivan Nordqvist.
http://www.allehanda.se/sport/fotboll/nilsson-fick-avsluta-med-en-skon-seger

Sport1 juni 2013

HFF utan poäng och derbyspelare
Det blev en tung lördag för Härnösands FF. Inte nog med att Hudiksvall kom och snodde samtliga tre poäng via 1–0-seger.

Lagets tunga pjäser Jonas Nordin och Fredrik Nilsson är avstängda i torsdagens derby mot Anundsjö.Hudiksvall kom till mötet med Härnösand i ett mentalt underläge.

– Jag har då aldrig varit med om att besegra dom. Vi har förlorat två och spelat en oavgjord tidigare – och de bjöd oss på en krigarmatch idag också, konstaterar Hudiksvallsforwarden Pelle Lööf vars lag började klart bäst.

HFF-målvakten William Amamoo hade bra många bollkontakter innan gästernas Niclas Larsson fick Johan Ödmarks distansskott emot sig.

Efter det skottet jämnade dock spelet ut sig och det var inte sällan anfall uppdragna av just Ödmark på högerkanten som blev till halvlägen.

Men det stannade vid halvlägen. Hudiksvall kom i mer kontrollerade anfall där innermittfältarna mer metodiskt fyllde på innan inläggen slogs, något som HFF:arna inte lyckades med. Där blev det alldeles för många raka bollar på chans.

Gästernas ledningsmål kom däremot på en fast situation. Jesper Karlssons inledande hörnnick studsade i ribban och ut till Johan Brolin som i sin tur nickade in 0–1-målet.

Direkt efter paus hade ovan nämnde Pelle Lööf ett jättebra skottläge.

– Jag misstänkte att målvakten skulle gå för skott i bortre hörnet som var ledigt, så jag chansade med att skjuta högt i första – men den smet precis utanför stolpen.

Några minuter senare hade HFF sin bästa målchans för matchen. Edib Kurtovic blev helt fri vid straffpunkten och kunde i stort välja fritt vilket hörn han skulle placera bollen i.

– Kurtovic brukar alltid avsluta med kyla, men idag gick han plötsligt på kraft och sköt rakt på, konstaterar assisterande tränaren Ulf Wiklund som likt "bossen" Hälldahl fick se ett antal HFF-skott flyga ovanför Hudiksvallsmålet.

Fredrik Nilsson hade förvisso ett bra markskott precis när regnet nådde Högslätten, men det gick strax utanför den vänstra stolpen.

Under de avslutande 20 minutrarna ändrade HFF om till 3-4-3, men ärligt talat fick man aldrig Hudiksvall under någon jättepress.

– Jag håller inte med dig. Jag är inte alls missnöjd med dagens insats, det var ett klart steg framåt från våra senaste framträdanden. Vi skapade chanser, men satte dem inte, summerar Niclas Hälldahl som var mest nöjd med Adam Kalenga, Anton Larsson, Fredrik Nilsson, Johan Ödmark och målvakten Wiliam Amamoo.

Men han var inte helt nöjd med domarinsatsen. Det var inte inhoppande Jonas Nordin heller – och tyvärr tog han ut det väldigt tydligt ute på plan.

Det första gula snackade 33-åringen till sig efter en frisparksblåsning, det andra två minuter senare fick han för en solklar kapning av Mehmed Hafizovic.

– Jag satt och eldade upp mig på domaren på bänken och tyvärr fick jag med mig det ut. Det var riktigt dåligt av mig, erkänner utvisade Nordin som nu missar torsdagens derbymatch mot Anundsjö.

Det gör även Fredrik Nilsson som fick säsongens tredje gula kort i och med en tackling mot en bollförande motståndare bakifrån. Hudikspelaren klarade sig, men en sådan satsning bör alltid rendera ett gult kort.

– Två tunga avbräck förstås. Vi får inrikta oss på att hålla ned siffrorna mot de förväntade seriesegrarna, summerar HFF-tränaren Niclas Hälldahl när torsdagens derby förs på tal.


http://www.allehanda.se/sport/harnosands-ff-vande-0-1-till-2-1Härnösands FF vände 0-1 underläget till en 2-1 vinst borta mot Robertfors.

– Skönt med en trepoängare, den kan ingen ta ifrån oss, sa tränaren Niclas Hälldahl efteråt.Annars var det ingen bra inledning för HFF, laget hade det kämpigt att få det att stämma under de första 20 minuterna.

– Vi var inte riktigt med i matchen i början och hittade inte rätt med mycket. Men det såg allt bättre ut allt eftersom.

Så det var ändå inte rättvist när Robertfors rann igenom på en spelvändning och kunde göra 1-0 genom en helt fri Jens Bergström. HFF-keepern William Amamoo var dock väldigt nära att rädda situationen.

– Klart det kändes lite surt i det läget, vi hade trots allt kommandot mot en motståndare som spelare många långa bollar.

Men HFF replikerade rätt snabbt.

Men Härnösand fick ändå närkontakt redan före paus, Fredrik Nilsson kvitterade när han snyggt vände bort en motståndarback.

– Där gjorde Fredrik verkligen ett vackert mål och det var viktigt också.

Och det skulle bli mer, psykologiskt strax innan paus i den 44:e minuten blev det 2-1.

Mittfältaren Johan Ödmark la en fin boll bakom hemmalagets backlinje, som kvicke Jimmie Gustafsson utnyttjade helt frispelad.

– Även innan det dess kändes det lugnt, det var i alla fall min känsla.

Efter paus Robertsfors flyttade upp mer folk och spelade med ännu längre bollar, men västerbottningarna kunde inte hota efter som Härnösand försvarade sig bra.

– De matade in en hel del bollar mot vårt straffområde och krigade verkligen för att åtminstone ta en poäng.

Totalintryck: En rättvis seger för Härnösand.

– Visst var det så, det var en dag på jobbet för spelarna. Framförallt kändes det bra att ta tre poäng, matchen vann vi rättvist och hade greppet förutom i början då. Nu slipper vi spela med kniven på strupen i nästa gång.

Johan Ödmark på mitten var klart rappast, målvakten William Amamoo, lugn och säker och Fredrik Nilsson, forwarden slet bra matchen igenom. Plus också till Jimmie Gustafsson.

Det var meningen att andretränaren Jonas Nordin skulle göra comeback, men feber stoppade honom.

– Vi har en del unga spelare på bänken, men de ska få växa in i laget och inte bli tvingade spela för mycket med tanke på skadeläget. Nu fick Musa Hossini känna på hur det är under en halvtimme och gjorde det bra.


Division 2 Norrland

Robertsfors-Härnösands FF 1-2 (1-2)

Målen: 1-0 (16) Jens Bergström, 1-1 (27) Fredrik Nilsson, 1-2 (44) Jimmie Gustafsson

Domare: Jonathan Forsman, Umeå

Publik: 141


3: Johan Ödmark

2: William Amamoo

1: Fredrik Nilsson

Sport24 april 2013

Tog hit tränaren från ItalienHärnösands nya målvakt William Amamoo hörde av sig.
Då tvekade inte Claudio Bozzini, målvaktstränare från Italien att komma till Sverige.
– Jag ser det här som en spännande erfarenhet, säger han.De känner varandra sedan länge.

– Jag stötte på honom när jag var i FC Sopron i den ungerska förstaligan och inledde ett samarbete. Nu när William ringde och ville ha hjälp så kom jag givetvis.

Bozzini som har meriter från Inter där han spelade 1984.

– Jag fick sitta på bänken redan som 17-åring, men det var omöjligt att slå ut Walter Zenga. Ändå har jag roliga minnen från mitt år där, bland när vi mötte AZ Alkmaar, det holländska laget i UEFA-cupen. Då var jag också reservmålvakt.

Från säsongen 2000-2001 satsade Claudio på att bli målvaktstränare, första klubben blev FC Dundee i den skotska ligan.

– Vi lyckades ta en topp sexplacering och sedan återvände jag hem till Italien.

Därefter är karriären minst sagt brokig: Ravenas juniorlag, Cervia i italienska division fyra och därefter jobb med Dinamo Ravenas damlag.

Efter äventyret i Ungern, drog han till Rumänien och efter en säsong i Liberty Oradea i andraligan, väntade Dinamo Bukarest.

– Det är min främsta klubba hittills och det är därifrån jag kommer närmast.

Claudio har varit två omgångar i Dinamo Bukarest och mellan dem, var han målvaktstränare i Zambias landslag.

– Jag tycker det ska bli inspirerande att få se hur en lite mindre klubb i Sverige tränar. Det blir en ny erfarenhet för min del. Sedan får vi se hur länge jag blir kvar här.

Härnösandsmålvakten William Amamoo är nöjd med att ha fått hit honom.

– Jag tror att Claudio kommer att betyda mycket för mig, han är absolut rätt tränare för att få mig att vara helt på topp formmässigt.Div 2 herr22 augusti 2015

http://www.arbetarbladet.se/fotboll/div-2-herr/valbo-ff-orkade-inte-sta-mot-harnosand
Valbo FF orkade inte stå mot Härnösand

En riktigt tung förlust blev det för Valbo FF i bortamötet mot Härnösands FF i division 2 Norrland. Valbo som är på jakt efter nytt kontrakt i tvåan orkade inte mot slutet av matchen när HFF vann med 3–0.
Div 2 herr22 augusti 2015

– Det är surt eftersom att vi är med så långt in i matchen. Just nu känns det tungt genom att vi ska ha med oss en pinne i alla fall. Stämmer inte riktigt med matchbilden, säger målvakten Sebastian Henriksson.

Valbo stred tappert emot ett formstark Härnösand. HFF vann nämligen senaste seriematchen mot serieledarna Hudiksvall med 2–1 och gjorde en bra insats i förlustmatchen mot Syrianska med 3–1 från superettan i Svenska Cupen i onsdags. Därför var det ingen lätt nöt att knäcka för Valbo.

Nu var de med bra länge i matchen. Sett till målchanserna hade Härnösand flest lägen till nätrassel utan att få in bollen bakom Sebastian Henriksson. Valbo–målvakten fick göra några kvalificerade räddningar och bidrog till att gästerna hade 0–0 i halvtid.

– Vi står rätt och visste att de har svårt att föra spelet därför gick vi ut för att straffa dem på det. Jag känner att vi hade några bra lägen men får inte dit bollarna, det krävs i denna division att göra mål, säger Henriksson.

I stället fick hemmalaget utdelning när de gör tre mål inom loppet av tio minuter och Henriksson fick kapitulera. Gästerna hade även läge att kvittera på straffspark mot slutet men där hemmamålvakten William Amamoo stod ivägen.Tung förlust såklart för Valbo som kämpar för att säkra ett nytt kontrakt i serien med sju omgångar kvar att spela.

– Den här matchen var inte på något sätt avgörande för tabellsituationen. Matchen mot Bergnäset framöver är mer viktig men sådan här matcher ska vi ha en poäng ändå, säger Håkansson.

Gladare tongångar förstås i HFF-lägret efteråt.

– Jag är glad att vi vann eftersom att vi inte gjorde vår spelmässigt bästa insats, men Valbo bjöd upp bra även om vi fick utdelning mot slutet, säger Emil Forsgren.