Den här övningen är perfekt som utveckling av ”Engelska kvadraten”.

Två av lagen får vars en kvadrat att röra sig inom och det sista laget kommer att börja att försöka bryta passningarna som kommer att spelas innanför kvadraten – så att de inte kommer till avslut.

Övningen börjar med att tränaren sätter in en pass i någon av kvadraterna, när laget i respektive kvadrat nuddar bollen får två stycken från laget i mitten lov att springa in och försöka att bryta bollen. Lyckas inte lagets spelare att bryta passningen och spela bollen ur kvadraten, får spelande lag lov att ta ett avslut efter minst 5 passningar i rad. Missar det spelande laget mål, målvakten gör en räddning eller passningarna bryts och bollen spelas ut så kommer de istället att bli det jagande laget i mitten. Gör det spelande laget mål så kommer tränaren att sätta in en ny boll i andra kvadraten och laget i mitten skickar då in två nya spelare för att försöka bryta deras passningar.

Den här övningen är väldigt bra att öva på att spela sig ur situationer samtidigt som man tränar på ett aggressivt och strukturerat presspel